-
Det er som at komme hjem, udbrød Henrik,
da han kastede et blik ind i de mange madbutikker i Albas centrum, inden vi hastede
videre til Trøffelmarkedet
>>.
Men Henrik og vi andre fik heldigvis tid til at handle
både i butikker og på grøntsagsmarkedet,
hvor kål og løg fløj om ørerne
på os.
Trøffel og båndspaghetti
Trøflen på 112 gram var mere end rigeligt til de 18 mennesker, der
lavede mad den aften.
Den dyrebare spise blev revet med en speciel trøffelkniv
i papirtynde flager hen over dampende hjemmelavet båndspaghetti
vendt i bøffelsmør. og det smagte bare...
Resultatet
Men inden da blev trøflen behøret børstet og med
en lille kniv befriet for jordrester
|
Artikel fra februar 2002 - turen var i
efteråret 2001...
...Da trøflen var købt, var det
tid til at tænke på resten af middagen.
Vi skulle have æg og mel til den hjemmelavede
pasta, som skulle nyde godt af trøflen, men ellers
skulle vi se, hvad der var.
Og i de mange gastronomiske butikker i Alba er der simpelthen
alt, hvad en kræsen eller forkælet gane
kan ønske sig.
Vi valgte èn af de mange butikker, og stillede os pænt
i kø, for folk kommer langvejs fra for at købe ind i Alba, og også
de lokale sætter pris på bordets glæder. Pølser,
oste og olie
Vi købte tynde skiver af den lokale lufttørrede
skinke, en salami med barolo-vin og èn med trøfler.
Tynde
skiver spæk >>, som har lagret i marmorfade, og som vi vidste ville
skræmme de slanke danske piger! Læs
om Lardo >> Det gjorde det, men det smager fantastisk, hvis man
tør...
En meter krydret tynd "salsiccia-pølse"
kunne vi ikke stå for, og med spek >>
- spegeskinke fra Sydtyrol - og papirtynde skiver af lufttørret oksefilet
- bresaolo - var antipasti-buffetten faktisk klar.
 |
Der kom også frisk salat og en stegt salsiccia-pølse
med hvidkål på buffet'en |
Derefter købte
vi nogle af de mange oste,
som Piemonte >> også er berømte
for.
Friske og lagrede Toma'er, men også fåre-
og gedost med gennemtrængende duft fra Sardinien.
Så var oste-bordet klaret.
Mørkegrøn olie fra Liguria og balsam-eddike
fra Modena nåede vi også, og så var
det tid til grøntsager og frugt.
Æg og Nutella
På vej ned til grøntsagsmarkedet kom vi
i tanke om æggene til pastaen og chokoladekage.
Kogekonen Severina fik sit køkken
invaderet
af gale vikinger, men det synes hun var skønt.
Her hjælper hun med at "filettere" mandarinskiver
til chokolade-kagen
I en lille kaotisk, mere
end gastronomisk butik, fik vi løse æg,
smagte lidt skinke, for nu var vi faktisk selv ved at
blive sultne.
Og Henrik fik købt et 3-kilos Nutella-glas med
hjem til sønnen. Nutella er jo også en
specialitet fra Piemonte.
Og så lukkede markedet...
Nu var tiden ved at løbe fra os, og tiden, hvor
vi havde aftalt at mødes med dem, der ville shoppe
"ikke mad" - og hvad gik de ikke glip af?
- nærmede sig.
Det gjorde markedets lukketid sig også - det er
klokken 12, så det var med at være hurtig.
Det var vi -èn passede på poserne, og to
greb de varer, som Henrik købte samtidig i tre
forskellige boder.
Vi fik nødder - til kage - og også plader
med 100 mørk chokolade.
Stikkende artiskokker, tomater, salat, kål, løg,
hvidløg, mandariner til kagen, vindruer, persille,
æbler, pærer, kogte løg, fennikel
- You name it!
og bøffelsmør...
Efter frokosten på Verduno slottets agriturisme
kom vi i tanke om det, vi havde glemt:
Smør - som skulle være det eneste tilbehør
til de hjemmelavede båndspaghetti og trøffeskiverne.
Det fandt vi i et supermarked på vejen - og de
havde også bøffelsmør
>>, så det besluttede vi at bruge i
stedet for ko-smør, og det var en god ide.
Trøflen skæres i flager
over den friske paste med
bøffelsmør som eneste tilbehør
-syl
Risotto med trøfler >>
|