Til
"Brasato i Barolo" >> og andre
oksestege anvender man kødstykket scamone (Tyksteg/Culotte - nr.
3 på tegningen) 
Lombata (Højreb - nr. 1) - kødstykket
som bruges til Milano Kotoletten >>

En
ko er en ko...
Tyr - hankvæg, der bruges i avlen Ko
-hunkvæg, der bruges i avlen
Kvie - hunkvæg, der ikke har
fået kalv endnu
Kælvekvie - hunkvæg, der er drægtig i sidste
måned
Tyrekalv - hankvæg, der ikke er fuldvoksen
Stud
- kastreret tyr
Ungdyr - kvier og tyre, der ikke er fuldvoksne
(teenagere)
Slagtekalv - kalve, der skal fedes op og slagtes.
Det er oftest tyrekalve, men det kan også være en kviekalv, der ikke skal bruges
som malkeko.
Ammetante - En ko, der går sammen med andre køers
kalve, så de kan malke hende | Definitioner
af kvæg i Italien
LE CARNI BOVINE - CARNE DI MANZO
- OKSEKØD Kvæget - der kan være kvier, der aldrig har
født - eller kastreret hankvæg slagtes omkring 3-4 år. Der
er tale om kød med en høj fedtprocent - mellem 10 og 15%.
CARNE
DI VITELLONE - KØD FRA STORE KALVE Dyret slagtes mellem 12 og 18
måneder gammelt. De kendeste racer til denne type kød er racerne
Marchigiana, Chianina og Romagnola. Lavt vandindhold og højt proteinindhold.
CARNE
DI BUE - "MODENT" OKSEKØD Kød fra kastreret hankvæg,
der slagtes efter 4,5 år. En kødtype, der trods næringsværdi
og kvalitet bliver sværere at finde både hos slagteren og supermarkedets
kølediske. CARNE DI VACCA - KØD FRA HUNKVÆG Koen
slagtes efter sin "mælke-karriere" - det sker i dag omkring 6
til 8 år, mens tidligere malkekøer var aktive i produktionen til
12-14 år. Den yngre slagtealder betyder billigt og bedre kød med
ca. 20% protein og kun 4-8% fedt.
CARNE DI VITELLO - KALVEKØD 120
dage gamle sødmælkskalve med en vægt på mellem 230 og
250 kilo. Meget mørt kød på grund af vandindholdet og det
lave fedtindhold. Højt indhold af jerne og protein. Carne di vitello
- E' ottenuta dal bovino macellato immaturamente, a circa 120 giorni di


-syl
| |