Italiensk
madkultur


2002 - 2010

Bookmark and Share

"Salone del Gusto" er næste gang i oktober 2012
Reservér kurser og prøvesmagninger 6 mdr. i forvejen!
Salone del Gusto
er ikke kun mad.

Vin-afdelingen har plads til over 1.000 siddende - drikkende - gæster, og der er over 2.500 forskellige vine at smage på.Internationale produkter
Salone del Gusto er ikke kun italiensk, men har også et marked for fisk fra hele Middelhavs-området

Smags-salonen er åben hver dag fra 11 til 23 i Lingotto-komplekset i Via Nizza 280

Slow Food præmie
For tredje gang uddeler Slow Food i år sine internationale præmier til organisationer eller enkeltpersoner, der med deres arbejde har beskyttet verdens bio-diversitet og madkultur

Artikel fra 2002
Slow Food´s to-årlige
"Smags-salon" i Torino fra 24. til 28. oktober 2002

For to år side, da den seneste Smags-salon - Salone del Gusto - blev afholdt i Torino, var interessen så overvældende, at tusinder tilbragte deres besøg i lange køer eller slet ikke så det, de kom efter.

Derfor er det en meget god ide at reservere plads på et af de 309 smags-laboratorier.


Ligesom det også er en god ide at vælge, hvad man ønsker at se, dufte og smage, så man har en ide om, hvor man skal hen i den gamle Fiat-fabrik Lingotto, hvor salonen finder sted.

I år deltager for eksempel seks forskellige italienske regioner med deres kulinariske specialiteter, og man kan næppe nå at besøge dem alle, også selv om man kan købe fem-dages-billetter til begivenheden.- Sneglen er Slow Food´s logo

Mad-mekka
Smags-salonen er foreningen Slow Foods enorme levende udstilling af den gode mad-kultur, de gode produkter, og de produkter, der bør beskyttes for at overleve.

500 producenter udstiller deres produkter, og der er både gratis smagsprøver ved de forskellige stande, og mulighed for at købe produkterne på Salones markedsplads.

Derudover deltager 65 restauranter i og omkring Torino i begivenheden med specielle, lokale eller ej, menuer.

- Arken indeholder sponsorater af truede produkter

Arken er blevet international

I 2000-udgaven af Salonen deltog 91 beskyttede specialiteter, mens der dette år er kommet over 130 truede italienske specialiteter med i den Ark for bevaringsværdig gastronomi.

Men Arken er ikke længere kun et italiensk fænomen.

Slow Food er ved at udvide sponsoraterne af truede dyreracer eller produkter til et verdensomspændende netværk for at redde bio-diversitetet, som det hedder med et fint ord.

Eller sagt mere jævnt - for at beskytte verdens kulturelle mad-arv mod den ensretning, industrialiseringen af mad-produktionen uundgåeligt fører med sig.

-syl

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano