OBS!!! Det
kan være en meget god ide at reservere i juli og august. Tel.+39 0187-812265
Vi
kom tidligt - kl. 12.15 - en søndag i september - og efter os var der kø!

Claudio
- til højre - med sin karakteristise hue sammen et par at tjenerne foran
"Gambero Rosso"
Indgangen

|
Artikel fra oktober
2008
"Gambero Rosso" har stillet sulten hos turister på
molen i Vernazza i tre generationer.
Restauranten har i det seneste år
været bestyret af Claudio, der kan kendes på det hvide skæg
og de farvestrålende huer.

I
dag er "Den Røde Reje" blot én af utallige restauranter
omkring havnen i Vernazza, der i øvrigt er den eneste beskyttede naturhavn
i de "fem lande".
Jeg har prøvet flere af restaurauranterne i Vernazza,
og "Gambero Rosso" løber med sejren.
I Vernazza tilbyder
alle restauranter naturligvia superfriske fisk, men tilberedning, præsentation
og betjening får altså lige et ekstra pift hos Claudio.
I september
2008 fik min medspisende først en tallerken med en af restaurantens specialiteter
- ovnbagte sardiner med tomat og kartoffel.
Vi
delte også alle nogle fyldte sardiner - der bare smagte forrygende.

Derefter
lod jeg mig friste af den italienske udgave af "Baccala". Den udgave,
hvor klipfisken bliver forvandlet - blødgjort og rørt med krydderurter
og olie - til en blød og delikat smagende "kreme" - skøøønt!
Og gerne med friskkværnet peber over inden den ryger i munden.

Siden
blev det til "cozze" - friske blåmuslinger dampet i hvidvid -
"in bianco" skal man huske at sige, ellers kan man få muslingerne
både med tomatsovs og med spaghetti. Det er heller ikke dårligt,
men jeg foretrækker "kun" at smage muslingerne.

Det
hele blev ledsaget af en hvid Cinque Terre DOC - og kigger man ud under parasollerne,
så kan man faktisk se nogle af de meget stejle vinmarker, hvor man dyrker
de gode hvide druer i Cinque Terre.

"Gambero
Rosso" ligger til højre under de farvestrålende parasoller
- med udsigt til stranden inde i havnen i Vernazza.


Efter
måltidet gik vi alle i vandet. Vi er jo ikke italienere, der skal vente
4 timer på at fordøjelsen er godt i gang. Hvornår kan man
så i øvrigt bade på en ferie?

Skulle
vejret være dårligt, kan man også spise indenfor på "Gambero
Rosso"


-syl
|
Retur til Restauranter på www.italy.dk
<< (Ikke en guide, men blot gode mad- og vinoplevelser Italien
rundt med Charlotte)
Retur
til "5 Terre" << Retur til
Mad <<
Vinen i Ligurien >>
Link Gambero
Rosso i Vernazza >> 
Artikler En
af Italiens kendeste madguider hedder også "Gambero Rosso": Restaurant-guider
>>
Gastronauter og Foodtrotters
>>
Opskrifter >>
Spisekortet
- ordbog >>
|