Mad & Vin

August 2011
Mad, der gjorde glad! Restaurant-oplevelser i løbet af sommeren 2008

Hos Claudio på "Den røde reje" i Vernazza i 5 Terra
Gastronomien i 5 Terre >> - / - Vinen i 5 Terre >>
Hvor var din bedste italienske mad-oplevelse i Italien i år? - Skriv om din oplevelse på italy.dks forum >>


Bookmark and Share

OBS!!!

Det kan være en meget god ide at reservere i juli og august.
Tel.+39 0187-812265

Vi kom tidligt - kl. 12.15 - en søndag i september - og efter os var der kø!



Claudio - til højre - med sin karakteristise hue sammen et par at tjenerne foran "Gambero Rosso"



Indgangen



Artikel fra oktober 2008

"Gambero Rosso" har stillet sulten hos turister på molen i Vernazza i tre generationer.

Restauranten har i det seneste år været bestyret af Claudio, der kan kendes på det hvide skæg og de farvestrålende huer.



I dag er "Den Røde Reje" blot én af utallige restauranter omkring havnen i Vernazza, der i øvrigt er den eneste beskyttede naturhavn i de "fem lande".



Jeg har prøvet flere af restaurauranterne i Vernazza, og "Gambero Rosso" løber med sejren.

I Vernazza tilbyder alle restauranter naturligvia superfriske fisk, men tilberedning, præsentation og betjening får altså lige et ekstra pift hos Claudio.

I september 2008 fik min medspisende først en tallerken med en af restaurantens specialiteter - ovnbagte sardiner med tomat og kartoffel.

Vi delte også alle nogle fyldte sardiner - der bare smagte forrygende.



Derefter lod jeg mig friste af den italienske udgave af "Baccala".
Den udgave, hvor klipfisken bliver forvandlet - blødgjort og rørt med krydderurter og olie - til en blød og delikat smagende "kreme" - skøøønt!
Og gerne med friskkværnet peber over inden den ryger i munden.



Siden blev det til "cozze" - friske blåmuslinger dampet i hvidvid - "in bianco" skal man huske at sige, ellers kan man få muslingerne både med tomatsovs og med spaghetti.
Det er heller ikke dårligt, men jeg foretrækker "kun" at smage muslingerne.



Det hele blev ledsaget af en hvid Cinque Terre DOC - og kigger man ud under parasollerne, så kan man faktisk se nogle af de meget stejle vinmarker, hvor man dyrker de gode hvide druer i Cinque Terre.



"Gambero Rosso" ligger til højre under de farvestrålende parasoller
- med udsigt til stranden inde i havnen i Vernazza.





Efter måltidet gik vi alle i vandet.
Vi er jo ikke italienere, der skal vente 4 timer på at fordøjelsen er godt i gang.
Hvornår kan man så i øvrigt bade på en ferie?



Skulle vejret være dårligt, kan man også spise indenfor på "Gambero Rosso"





-syl

Retur til Restauranter
på www.italy.dk <<
(Ikke en guide, men blot
gode mad- og vinoplevelser
Italien rundt med Charlotte)

Retur til "5 Terre" <<

Retur til Mad <<

Vinen i Ligurien >>

Link
Gambero Rosso
i Vernazza >>


Artikler

En af Italiens kendeste
madguider hedder
også "Gambero Rosso":
Restaurant-guider >>

Gastronauter
og Foodtrotters >>


Opskrifter >>

Spisekortet - ordbog >>


Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano