Mad- Restauranter

2003

Bookmark and Share

I køkkenet hos "Ape Piera" i Milano
Fra oktober 2005 hedder chefkokken på "Ape Piera" og restauranten
Nicola Cavallaro >> - han er også prøvesmagt af italy.dk og både mad, vin omgivelser er stadig en stor enogastronomisk oplevelse... (dec. 2009, red.)

I dag hedder restauranten
Nicola Cavallaro >>




Navnet Ape Piera stammer fra en komedio skrevet af bologneseren Alessandro Bergonzoni
"Saltbøssen og bien Piera"


De to sale på restaurantens første sal er udsmykket med farvestrålende moderne malerier af Anna Monti Falcone, og der lyder dæmpet klassisk musik fra højttalerne i de overvældende lyse og venlige rum i det gamle hus.

Artikel fra maj 2003 - da chefen var Nicola Grassi...

I stedet for "kun" at sætte sig til bords endnu engang under en rejse til Milano tog jeg sammen med 13 piger en tur i køkkenet hos Nicola Grassi på restauranten "Ape Piera" langs kanalen i den sydlige del af Milano.





Chefen Nicola Grassi havde sammensat en menu, hvor moderne og traditionelt italiensk køkken kunne demonstres - kreeres - og til sidst selvfølgelig smages!
- Og det hele blev ledsaget af hans gode råd, som var lige til at tage med hjem i køkkenet... >>.

Forretten var en delikat rejecocktail med friske tomater, ærter og avocado-frugt. >>.

Førsteretten var hjemmelavde ravioli med fyld af ricotta >>, ost og broccoli.

Her ser du opskriften på hjemmelavet pasta >>.

Fyldet var de kogte friske broccoli-buketter blendet med ricotta´en, olivenolie og salt (husk lidt ekstra salt - lød Nicola´s råd!).

De hjemmelavede ravioli blev serveret med en smør-sauce med friske salvie-blade, og friskrevet parmesan-ost.

Hovedretten var friturestegte squash-blomster >>, hvortil der blev serveret den skaldyr-sauce, vi havde lavet af hovederne og skallerne fra vores rejecocktail >>.

Restauranten "Ape Piera" - Bien Piera - ligger i Milanos kanalkvarter i et nænsomt restaureret byhus, omgivet af de karakteristiske kanalhuse med de mange svalegange i baggårdene, der tit er hyggelige oaser.

Køkkenet er en fri og moderne fortolkning af de bedste gastronomiske italienske traditioner, og chefkokken Nicola´s personlige favoritter.

Nicola Grassi har tidligere bestyret gryderne i den kendte Milano-restaurant "Sadler", inden han sammen med to partnere, Maurizio Palazzo i restauranten og i vinkælderen (der ligger i stueetagen!) sommelier Silvia Goglio, der tidliere har arbejdet i mad- og vintemplet "Peck" >> åbnede egen restaurant.

Menu´en skifter hver måned, og der er altid flere menu-forslag på kortet for en komplet smagsprøve af køkkenets formåen.

"Ape Piera" er også vinotek

-syl



-syl


Retur til
Opskrifter <<


Retur til
Restauranter <<

Køkkenråd fra
Nicola Grassi >>



Opskrifterne fra
"Ape Piera"
Frisk rejecocktail >>
Skaldyr-sauce >>
Friturestegte
squash-blomster >>



Link
I dag hedder restauranten
Nicola Cavallaro >>
efter kokken


via Lodovico il Moro, 11
20143 Milano
tel. 02.8912.6060
E-mail:info@ape-piera.com

Chefkokken fra oktober 2005
er Nicola Cavallaro,
der har en fortid i bl.a.
San Francisco, Hong Kong,
New York, New Zeeland og
Australien...



..og sådan præsenteres
menuen i juni 2006


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano