Navnet Ape Piera stammer fra en komedio skrevet af bologneseren Alessandro
Bergonzoni "Saltbøssen og bien Piera"
De to sale
på restaurantens første sal er udsmykket med farvestrålende
moderne malerier af Anna Monti Falcone, og der lyder dæmpet klassisk musik
fra højttalerne i de overvældende lyse og venlige rum i det gamle
hus.
|
Artikel fra maj 2003 - da chefen
var Nicola Grassi...
I stedet for "kun" at sætte
sig til bords endnu engang under en rejse til Milano tog jeg sammen med 13 piger
en tur i køkkenet hos Nicola Grassi på restauranten "Ape
Piera" langs kanalen i den sydlige del af Milano.

Chefen
Nicola Grassi havde sammensat en menu, hvor moderne og traditionelt italiensk
køkken kunne demonstres - kreeres - og til sidst selvfølgelig smages!
- Og det hele blev ledsaget af hans gode råd,
som var lige til at tage med hjem i køkkenet... >>.
Forretten
var en delikat rejecocktail med friske tomater,
ærter og avocado-frugt. >>.
Førsteretten var
hjemmelavde ravioli med fyld af ricotta >>,
ost og broccoli.
Her ser du opskriften på
hjemmelavet pasta >>.
Fyldet var de kogte friske broccoli-buketter
blendet med ricotta´en, olivenolie og salt (husk lidt ekstra salt - lød
Nicola´s råd!).
De hjemmelavede ravioli blev serveret med
en smør-sauce med friske salvie-blade, og friskrevet parmesan-ost.
Hovedretten
var friturestegte squash-blomster >>,
hvortil der blev serveret den skaldyr-sauce,
vi havde lavet af hovederne og skallerne fra vores rejecocktail >>.
Restauranten
"Ape Piera" - Bien Piera - ligger i Milanos kanalkvarter i et nænsomt
restaureret byhus, omgivet af de karakteristiske kanalhuse med de mange svalegange
i baggårdene, der tit er hyggelige oaser.
Køkkenet er en fri
og moderne fortolkning af de bedste gastronomiske italienske traditioner, og chefkokken
Nicola´s personlige favoritter.
Nicola Grassi har tidligere
bestyret gryderne i den kendte Milano-restaurant "Sadler", inden
han sammen med to partnere, Maurizio Palazzo i restauranten og i vinkælderen
(der ligger i stueetagen!) sommelier Silvia Goglio, der tidliere har arbejdet
i mad- og vintemplet "Peck"
>> åbnede egen restaurant. Menu´en skifter hver
måned, og der er altid flere menu-forslag på kortet for en komplet
smagsprøve af køkkenets formåen. "Ape
Piera" er også vinotek
-syl
-syl |