Juni 2014

Bookmark and Share
Italiensk "Køkkenhave-pris" til René Redzepi i Roero, Piemonte:

Insekter prutter ikke!


PÅ VEJ!

REPORTAGE:
Ni timers italiensk nedslag med René Redzepi:
- hos Angelo og Lucia Gaja og på restaurant "Antica Torre" i Barbaresco

- hos Fontanfredda og på restaurant "Guido" Serralunga i Barolo

En glad kokke-elev hos Guido med Redzepis autograf på kniven

- til prisoverrækkelse og Michelin-stjernekokkemiddag i Canale i Roero


Roero´s vine og køkkenhaver - ikke kun vinmarker i de vilde bakker


Michelinstjernerne og de andre restauranter i Langhe-Roero


Møde med vinbonden Angelo i Roeros vilde bakker

- Man kan ikke andet end elske et land, hvor man bruger 40 æggeblommer for hvert kilo mel til at lave den bedste pasta, jeg nogensinde har smagt, og derefter ikke spilder, men bruger æggehviderne til skønne desserter.

- Den pasta er sammen med den dampede focaccia >>, man kan få på torvet i Alba, blandt mine italienske yndlingsretter.


Tajarin-pasta med ragú på "Antica Torre" >> i Barbaresco. Carlo Macchi laver som sin far Tajarin hver dag.
Han bruger dog "kun" omkring 18-22 æggeblommer per kilo mel til sin udgave.





Carlo Macchi producerer de tynde Tajarin-spaghetti på stedet, mens Redzepi kontrollerer resultatet

René Redzepi er ikke bare en af verdens bedste kokke, men ved i dag også præcist, hvordan han får publikum med sig.

Bemærkningen om Italiens gastronomiske herligheder udløste som forventet stort bifald fra de fremmødte på det regionale Enoteca i Roero i Piemonte, hvor Noma-kometen gjorde et uforglemmeligt nedslag søndag den 1. juni for at modtage 7. udgave af områdets "Køkken- og frugthave-pris".


Prisen bestod helt enkelt i et solidt skærebrædt, og blev overrakt af præsidenten for Roeros Vinotek, Luciano Bertello

Tidligere har andre verdenskendte gastronomer som Alain Ducasse, Michel Bras og Antonio Santini modtaget prisen "Orti e frutteti. Un paesaggio di casa".

Under pressekonferencen inden selve prisuddelingen var spørgelysten blandt de italienske journalister og de lokale vinønder stor.

Insekter er kommet for at blive
Redzepi høstede ikke bare bifald, men også latter, da han tørt konstaterede, at insekter i menuerne på Noma nok er kommet for at blive.

Han forklarede det med, at verdens behov for proteiner stiger, og netop dér har de proteinrige insekter både i miljømæssig forstand og med hensyn til smag flere fordele end de fire-fem typer kød, der i dag udgør det meste af det globale kødforbrug.

- Insekter spiser ikke vores mad som foder. De drikker ikke ret meget vand, og så prutter de ikke, konstaterede René, da han sikkert for 57. gang svarede på spørgsmålet om myrer på menuen.

Noma som vegetar-restaurant?
Det vækkede også begejstring hos tilhørerne, at 80% af Nomas køkken allerede i dag er vegetarisk.

- Jeg kan simpelthen lide smagen af planteriget, og jeg er ikke bange for et 100% vegetarkøkken på Noma, sagde Redzepi og tilføjede, at det nemt kunne ske inden han selv om 13 år fylder 50 år.
- Problemet for os er den laaaange danske vinter, forklarede han.

Roero skal ikke kun være vin,
men også grøntsager, frugt og trøfler

"Køkken- og frugthaveprisens" ildsjæl er præsidenten for det regionale vinotek - "Enoteca Regionale de Roero" >> i landsbyen Canale, Luciano Bertello.

Roero-området nord for floden Tanaro har indtil i dag ligget lidt i skyggen af Barolo- og Barbaresco-området, selv om den officielle betegnelse for dette unikke vin- og madområde netop er Langhe-Roero.

Områdets hvide "Roero Arneis" på den lokale Arneisdrue går netop i disse år sin sejrsgang over hele kloden, og den røde "Roero" på Nebbiolo-druer høster også stadig mere anerkendelse.

- Men det må ikke ske på bekostning at landskabet og de andre afgrøder, understregede Luciano Bertello under prisuddelingen.

-
Køkkenhaverne og frugttræerne må ikke ofres for at forvandle vores område udelukkende til snorlige vinmarker, forklarer Bertello om baggrunden for prisen.


Roero er ikke kun snorlige vinmarker, men også køkkenhaver, frugt- og nøddetræer, klipper og skov...

Jordbær, abrikoser og kirsebær
- og trøfler



Sammen med nyplukkede abrikoser og kirsebær var tilbehør til den prøvesmagning af hele 34 røde og hvide Roero-vine, der gik forud for middagen.


Efter præmieringen stod 34 røde og hvide vine fra Roero klar til aperitiffen

Til præmiemiddagen på Ristorante Enoteca di Roero kokkerede og serverede hele fire italienske stjernekokke Davide Palluda (Ristorante Enoteca di Roero >>), Enrico Crippa (Ristorante Duoma, Alba >>), Massimo Camia (Locanda del Borgo, Cuneo >>) og Gemma Boeri (Osteria da Gemma, Roddino >>) for Redzepi - og os andre heldige asener.


Roero er også kendt for sine trøfler, og netop den første juni begynder "jagtsæsonen" for de sorte sommertrøfler.

Fortsættes...

syl

Retur
til Madkultur >>

Trøfler i Piemonte >>

Opskrift på Focaccia-brød >>

Barbaresco-guiden >>



op /\

ENOTECA REGIONALE DI ROERO


LANDSKABET I ROERO


Copyright © 2000 - 2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>