Madkultur

2003 (2012)Spaghetti, pinde med og uden riller, skruer og de sicilianske specialiteter casarecce, agnelli og maglie
er de 7 forskellige pasta-typer, der bliver produceret ved Corleone, på den jord, der er konfiskeret fra mafiosier.Produkterne sælges fra marts 2003 i den italienske kæde Ipercoop >>.

Pastaen laves af durum-hvedesorterne Simeto og Arcangelo (Ærke-englen!), og pastaen tørrer i 40 grader varme træceller i mindst 40 timer.
500 gram pasta kommer til at koste omrking 1,20 euro.

Artikel fra januar 2003
De ærlige Corleonesere er godt trætte af den sicilianske landsbys internationale mafia-ry.


Byen var - og er - stadig hjemsted for den del af mafiaen, der havde den nu fængslede mafiaoso Toto Riina >> som boss.
Og - alt for - mange husker sikkert også, at bossen i Francis Ford Coppola´s Godtfather-trilogi hed Corleone til efternavn.

Siden Riina blev fængslet i 1993 har mange kræfter arbejdet for at befri Corleone for sit ry.En gruppe er foreningen "Fri" - "Libera" - der har præsten Don Luigi Ciotti som karismatisk promoter i den humanitære organisation Abele gruppen.

Foreningen har forpagtet noget af den jord, som er blevet konfiskeret af staten, og har grundlagt konsortiet "Udvikling og lovlighed", som i marts 2003 sender sine første "mafia-frie" produkter på markdet.

Jorden ligger i Valle del Drago - Drage-dalen - og er siden november 2001 blevet dyrket af de ansatte i kooperativet "Placido Rizzotto - Libera terra", der har som formål at skabe beskæftigelse i området.

På den mafia-frie jord dyrker man udover durum-hvede også vin, samt producerer olie og honning.

-syl

Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano