Hombre
er ikke blot landbrug, men også ejeren Umberto Paninis fantastiske
bil-samling med bl.a. en komplet Maserati-linje.
Læs
om Panini- samlingen her >>
|
Artikel
fra oktober 2005
Hombre hedder gården umiddelbart
nord for Modena, hvor de 500 sortborgede frisiske køer
lever udelukkende af det foder, der dyrkes på de 300 hektar
jord omkring gården.
Alt foder dyrkes omkring gården

50% af de 200 dyrkede hektarer er plantet til med parmesan-køernes
basisfoder lucerne - erba medica på italiensk eller medicinsk
græs, som den direkte oversættelse lyder - men også
med majs og soya.
Gården drives siden 1994 biologisk efter reglerne for Foreningen
af Biologisk Landbrug i Italien.
Umberto Panini, der er uddannet mekaniker, har endda opfundet
en maskine, der kan høste det biologiske foder, uden at
foderet bliver ramt af udstødningsgasserne!
Hans basis-filosofi om Parmesan-ost er, at den ægte af slagsen
kun er den, hvor køerne udelukkende spiser foder produceret
omkring gården, der naturligvis skal ligge indenfor konsortiets
grænser for produktionen af Parmigiano Reggiano.
11-12 forme om dagen
Mellem 220 og 240 køer afleverer hver dag mælk til
produktionen af parmesan-osten, der foregår i lokalerne
umiddelbart ved siden af en af stadlene, og det bliver hver dag
til 11-12 osteforme, der også lagres på den store
gård.
"Extra quality"

Parmesan-ost, den ægte italienske af slagsen, er altid mærket
med konsortiets logo, men i dag er det ikke nok til at sikre sig
en høj-kvalitets parmesan ost.
Derfor kan man nogen gange købe ægte
parmesanost udenfor Italien, der ikke altid er den store smagsoplevelse.
Det er ofte ost, der kun har lagret den minimumstid, konsortiet
har fastsat.
Eller også er det ost, hvor man ikke ser skallen med logoét.
De ikke godkendte parmesanoste får brændemærket
krydser over logoet, men må gerne sælges, selv om
smarte forretningsfolk så gør det efter at have skåret
den kompromiterede osteskal af.
Hos Hombre fortæller ejeren Umberto Panini med stolthed,
at næsten alle deres osteforme godkendes, når konsortiets
kontrollanter er på besøg.
Hombre-Parmesanén lagrer altid mindst 24 måneder,
og Hombre har derfor ret til at kalde osten for "Extra
Kvalitets Parmesanost".
-syl
|
Retur
til Food & Motor Valley << Oste-artikler
Retur til Italienske Oste >>
Parmesanost
>>
Madkultur >> Links
Hombre >> 
Foreningen af Biologisk Landbrug
>> 

|