2010
Bookmark and Share
Middelhavsdiæten er kommer med på
Unescos liste over Verdens Kulturarv,
men den sunde kost er også truet i Italien

Unesco anerkendte i november 2010 "Middelhavs-diæten" som en del af Verdens Kulturarv.Udnævnelse havde været fire år undervejs, siden Italien, Spanien, Marokko og Grækenland i 1996 kandiderede de sunde madvaner.

Ved samme Unesco-møde i Nairobi blev også "Fransk Gastronomi" og "Spansk Flamenco" erklæret for en del af verdens kulturarv.

Artikel fra december 2010
Nu skal italienernes kostvaner undersøges.
INHES-Observatoriet vil observere 13.000 udvalgte italienernes kostvaner specielt med henblik på at afsløre, om den såkaldte Middelhavsdiæt stadig er basiskosten i Italien, eller om de sunde vaner er ved at forsvinde.

I dagens Italien er 34,2% af befolkningen overvægtige og 9,8% er endda stærkt overvægtige.

Over 1,1 million børn mellem 6 og 11 år slæber også rundt med for mange kilo, og det er faktisk knap en tredjedel af de italienske bambini >> i den aldersgruppe.Dr. Andrea Ghiselli fra det Nationale Ernærings Institut i Italien (INRAN), frygter resultaterne:

- Som de andre europæerne forlader italienerne i dag mere og mere den taditionelle Middelhavsdiæt til fordel for mere vestlige orienterede vaner og madvalg.
Sammen med et stillesiddende liv risikerer yngre italienere dermed at sige farvel til den "bonus" som bedsteforældrenes madvaner har givet dem.

Cilento syd for Napoli siges at være Middelhavsdiætens vugge.

-syl


Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>