Folkesjælen

2006
Bookmark and Share

Madglæde og shopping topper som moderne dødssynder

De syv dødssynder, som kristendommen ser dem:

UTUGT

FRÅDSERI

GERRIGHED

SLØVHED

VREDE

MISUNDELSE

HOVMOD

Artikel fra maj 2006
At spise for meget giver i følge det italienske magasin "Riza" italienerne større skyldsfølelse end at være partneren utro.

Det italienske "velvære"-magasin "Riza"har lavet en ny liste over italienernes foretrukne" synder:Lige efter fristelsen til at spise for meget på førstepladsen kommer "shopping-fristelserne" og den evigtgrønne "egoisme".

"Riza" har interviewet 1.000 italienere mellem 25 og 55 år, og overraskende nok er det altså - overdreven - madglæde, der kommer ind på en klar førsteplads, skarpt forfulgt af secielt kvindernes skyldsfølelse over for mange indkøb.

"Egoismen" på tredjepladsen handler ofte om skyldsfølelsen ved at prioritere arbejde højere end familie.

Derefter kommer skyldsfølelsen over at skuffe eller svigte venners eller kollegers forventninger - og skyldsfølelse over ikke at gøre nok ud af udseendet....

Helt nede på en 7. plads ligger skyldsfølelse over at være parneren utro - og overraskende nok rammer skyldsfølelsen mest mændene - én ud af tre lider derunder.

En anden overraskelse er, at kun 7 % af de interviewede mener, de lider af skyldsfølelser, som har deres baggrund i den katolske opdragelse.
Det vigtigste for italienerne er åbenbart ikke præsternes, men familiens og vennernes dom.

-syl

Retur til
Folkesjælen <<


Retur til
Madkultur <<


Link
Riza >>Copyright © 2006-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano