Landbruget i Italien

December 2011

Bookmark and Share
Italiensk landbrug

Juli 2011 - Sundhed: "Pomi L+" er en ny sort ekstrasunde italienske supertomater
Vinproduktion >> - Pastaproduktion >>


Landbruget i den nordlige del af Italien er kendetegnet ved en stor kornproduktion, samt ris, sukkerroer, søjabønner, frugt, mælkeprodukter og kødproduktion, mens Syditalien er kendetegnet ved sin frugt- og grøntsagsproduktion, olivenolie og Durum hvede-produktion.

Omkring 1,4 mill. personer er beskæftiget ved landbrugene, der på landsbasis i gennemsnit kun er 7 hektar (70.000 kvm) store.Omkring 1,4 mill. personer er beskæftiget ved landbrugene, der på landsbasis i gennemsnit kun er 7 hektar (70.000 kvm) store.


2007:
Mælkevrøvl


Den 29.11. 2007 demonstrerede et sted mellem 15.000 og 30.000 landmænd og deres familier i byen Brescia i Norditalien mod de forhadte EU-mælkekvoter.


Uenigheden om antallet skyldes også, at de to store landbrugsorganisationer Coldiretti og Confagricolture lavede hver deres demonstration i byen - og de to organisationer er heller ikke enige om, hvad der skal gøres for at løse mælke-kvote-slagsmålet.

I Italien er der omkring 48.000 mæleproducenter - men 1.200 af dem producerer uden hensyntagen til de EU-fastlagte mælkekvoter, og det betyder hvert år en bøde til den italienske stat på over 175 millioner euro.

Italien har lov til at producere 10,5 tons mælk årligt.

Coldiretti mener, man skal tvinge de ulydige mælkebønder til at overholde EU-kvoterne, mens Confagrilcolture vender skytset mod EU og vil have ophævet kvotepolitikken, som det mener er ødelæggende for landbrugets udviklingsmuligheder.


-syl

Retur til
Mad <<


Retur til
Økonomi og Erhverv <<


Links
ISMEA >>
Masser af statistik om landsbrugs-
og fødevareproduktion.

ISMEA producerer siden
NATURALMENTE ITALIANO >>
- en portal, der støttes af Land- og skovbrugsministeriet og de italienske regioner og ICE >> (det italienske institut for udenrigshandel) med det formål at guide webgæster rundt i en verden af kvalitetsprodukter fra landbruget og levnedsmiddelindustrien.

Landbrugsministeriet >>


COLDIRETTI >>
Italiens store landbrugsorganisation, der tæller 568.000 virksomheder - 52 % af alle de landbrugsvirksomheder, der er indskrevet hos de italienske handelskamre.
COLDIRITTI´s linkssamling >>

Buonitalia >>
Markedsføring af italienske landsbrugs- og fødevareproduktion

CONFAGRICOLTURA >>
Landbrugets arbejdsgiverorganisation

Copyright © 2005-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano