Italiensk madkultur

2005 - 2006

Bookmark and Share

Salget af fjerkræ faldet med 70 procent
På de lokale italienske
markeder >>
snurrer ægte grill-kyllinger hver dag lystigt rundt - influenza eller ej smager de jo fantastisk....Salget af fjerkræ faldt i oktober 2005 med over fyrre procent i Italien på grund af frygten for fugleinfluenza.Indførelsen af et "garanti-mærke" for f.eks. de italienske kyllinger fik forbruget til at stige igen i begyndelsen af november.

Nu frygter de italienske fjerkræproducenter at der igen sker et drastisk fald i forbruget af kyllinger og lignende i de italienske gryder.

Artikel fra 20. februar 2006

Efter fundet af den farlige H5N1 fugleinfluenza i nu 16 døde fugle i Italien er forbruget af kød fra fjerkræ i Italien faldet med 70 %.


Den italienske regering har lovet hjælp til de ramte producenter, og sikkerhedsforanstaltninger i de ramte områder er blevet skærpede.

Senest blev det fastslået, at en and i Umbrien var smittet med den farlige udgave af fugleinfluenzaen, mens de andre 15 eksemplarer stammer fra regionerne Calabrien, Puglien og Sicilien.Den italienske landbrugsminister meddelte søndag, at over 45.000 tons usolgt fjerkrækød nu vil blive "dirigeret om" til humanitære organisationer og anvendt som nødhjælp.November
2005

Fugleinfluenza
- vildand havde H5N1-virus i sig -
men en uskadelige "europæisk udgave"


Som en del af den igangværende overvågning af vild fugle i Italien blev det torsdag den 10. november 2005 konstateret, at den farlige H5N1-fugleinfluenza er nået til landet.


Virusset blev fundet i en vildand, som blev skudt af en jæger ved Modena i Emilia-Romagna regionen for tre uger siden.

Virologen Fabrizio Pregliasco fra Universitetet i Milano
forklarer, at det frygtede H5N1-virus består af flere undertyper, ligesom de influenza-vira, der rammer mennesker.


Under normale forhold ville anden fra Modena allerede være spist, men det øgede beredskab på grund af fugleinfluenzaen i Asien betød, at vildanden endte hos det italienske sundhedsministeriums inspektører ved byen Padova i Norditalien.

Og analyserne viste altså, at vildanden udover at være blevet skudt også led af fugleinfluenza.

Det er første gang H5N1-virusset er konstateret hos en vild fugl i Italien, men den italienske sundhedsminister mener ikke, der er grund til at øge det nuværende alarmberedskab.

- Analyserne viser, at der er tale om et H5N1-virus, der er meget lidt smittefarligt og som ikke er identisk med det asiatiske virus. Der er tale om et virus, der genetisk normalt er tilstede i europæiske vildfugle og som ikke er farligt for mennesker, udtaler sundhedsminister Francesco Storace.

-syl

Retur til
Madkultur <<


Artikler
Firenzebøffen
"frikendt" >>

Copyright © 2005-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano