Har
du mulighed for at bruge friske kam- og venusmuslinger og
blæksprutter, så husk at skylle muslingerne
godt - lad dem ligge i letsaltet koldt vand i en time
før du skyller.
Blæksprutternes arme og hoveder fjernes, og der laves
ringe af "kroppen".
Ordbog - havfrugter og skaldyr moscardini
- små blæksprutter calamari
- blæksprutter vongole - venusmuslinger cozze
- blåmuslinger gamberi - rejser scampi - kæmpereje aragosta
- hummer astice - en lille hummer

Astice

Aragosta

Carpesante - kammusling - er en anden
meget anvendt
skaldyrs-specialitet
|
BUCATINI
AI FRUTTI DI MARE
Her er det spaghetti med blåmuslinger, hjertemuslinger
og tomatsovs.

Skaldyr frituresteges ofte - det kaldes Fritto Misto på
menukortet
Makaroni med havets frugter
Bucatini-spaghetti har hul i midten
(Du kan også bruge lang almindelig
spaghetti
eller den flade linguine-spaghetti)
Ingredienser
400 g bucatino-spaghetti = makaroni
1 dåse flåede tomater - (mere
om tomater >>)
350 g di moscardini-små blæksprutter
350 g di vongole-venusmuslinger
50 g hakket løg
Jomfru olivenolie
Hvidløg
Persille
Basilikum
Laurbærblad
Hvidvin
Salt og peber
Tilberedning
Rist det hakkede løg i lidt olie sammen med 2 halve
fed hvidløg.
Tilsæt blæksprutterne, og lad dem stege ved smag
varme i nogle minutter, mens du indimellem tilsætter
lidt hvidvin - i alt 1/2 glas hvidvin.
Tilsæt de hakkede tomater, som du har siet væden
fra, og skåret i terninger.
Tilsæt salt og peber, samt et par basilikum og lad blandingen
småkoge i ca. 35 min.
I mellemtiden steges venus-muslingerne varme i en pande med
olie, et halvt fed hvidløg og et laurbærblad.
Dæk med låg og skru op for varmen til muslingerne
åbner sig, og hæld derefter væden fra i
en skål (-hvis de er friske - hvis ikke, så start
med venusmulingerne herfra:)
Steg venusmuslingerne i en pande med olie og hakket persille,
tilsæt væden (hvis du bruger friske muslinger)
eller hvidvin, og kværn peber henover dem.
Hæld tomat-sovsen over pastaen og "pynt" ovenpå
med venus-muslingerne.
SPAGHETTI AI FRUTTI DI MARE
IN BIANCO
Nogle foretrækker deres
"hav-frugt" pasta "in bianco" - i hvidt
- det betyder uden brug af tomater, men en sovs - sugo - lavet
kun af skaldyrenes væde, hvidvin og olivenolie - her
er vores favorit-opskrift af den type:
Spaghetti med muslinger >>
Fritto Misto - friturestegte skaldyr og fisk - en typisk sommerret.
*Her serveret med grillet polenta - som det ofte sker i Veneto.
|