De
"lyseblå" fisk er betegnelsen for en gruppe
fisk, der lever i Middelhavet, og alle er kendetegnede ved den mere
eller mindre blå farve langs rygraden.
Som regel er der tale om mindre eller helt små fisk
- som ansjoser og sardiner, men også store fisk som tun
og sværdfisk hører med i katagorien "lyseblå"
fisk.
Makrel og middelhavssild er også med i katagorien.

Ordliste - Lyseblå fisk
Acciuga = ansjos
Aaguglia = hornfisk
Alaccia = sardinel
Alice = ansjos
Biso = fregatmakrel
Cicerello = tobis
Costardella = makrelgedde
Lampuga =guldmakrel
Lanzardo = spansk makrel
Palamita=rygstribet palamide
Pesce sciabola
Ricciola = stor ravfisk
Sardina = sardin
Sgombro = makrel
Spratto = brisling
Suro = Blå hestemakrel
Tonno = tufisk.
Lampe-fiskere
Ofte fiskes de "lyseblå" småfisk som ansjoser
og sardiner om natten i Adriaterhavet.
Sidste på aftenen forlader kuttere eller småbåde
haven og tænder over vandet eller nede i vandet store lamper,
der tiltrækker fiskestimerne, der så hurtigt kommer
i nettene.

Andre Middelhavs-fisk
Cernia = Havaborre
...her tilberedt i ovn med kartofler,
oliven, kapers >> og cherry-tomater
>>

Triglia = Mulle

Merluzzo/Nasello - Torsk

Razza - Rokke

Pescatrice /
Coda di rospo /
Diavolo di mare

Gianchetti
= fiskeyngel/småfisk
|
|
Retur
til
Madkultur <<
Ordbog til
Spisekortet <<
Opskrifter med fisk!
Sprutter - ikke kun
calamariringe >>
Carpaccio med fisk -
italiensk sushi >>
Orate "bagt" i salt >>
Juleaftens fiskemenu >>
Italiensk rejecocktail >>
Skaldyr sauce >>
Vitello Tonnato:
"Tunet" kalv >>
Fiske-artikler:
Italiensk kaviar >>
På mallejagt ved Po-floden >>
I sværdfiskens
land >>
På tun-fiskeri >>
Links
Hos Scanmaps
kan
du købe en stor plakat
over spiselige muslinger
og krebsdyr >>

op /\
|