TUNFISKE-CARPACCIO -
med urtedressing

Ingredienser
til fire personer (hovedret): 800 gram frisk tunfisk i tynde skiver 20
gram soltørrede tomater >> 4
teskeer capers 1 dusk krydderurter - rosmarin, nasiliku, persille, merian,
timian 2 spiseskeer æbleeddike En god jomfruolivenolie Salt
Lad de tørrede tomater "vågne" i en skål
med varmt vand i fem-ti minutter
Blend krydderurterne første med
æbleeddikke og siden med olien, til dressingen får en flydende konsistens.
Tag
tomaterne op af vandet, og pres vandet ud af dem med køkkenrulle - pres
på samme måde vandet ud af kapers.
Skær tomaterne i tynde
strimler og dekorer tun-carpaccioen med tomatsstrimler og kapers og servér
den grønne dressing til, sammen med frisk brød. REJER -
med paprikadressing

Ingredienser til fire personer (forret)
500 gram friske pillede rejer 3 forårsløg
- behold det grønne! 4 skiver frisk ananas 4 spiseskeer frisk ananassaft 1
dusk purløg 1 teske sød paprika Jomfruolivenolie
Hak
rejerne i mindre stykker efter at have fjernet den sorte "tarm".
Hak
forårsløgene - ed de grønne toppe. Skær ananasskiverne
i tern på samme størrelse som rejserne.
Vend ananas-terningerne
i en skål sammen med rejer og forårsløg - og placér
derefter på portionstallerkner.
I en skål blander du ananssaften
med paprika, salt og lidt olie til du får en tyndtflydende dressing. Tilsæt
hakket purløg til dressingen og server dressingen sammen med "reje-carpaccioen".
|
LAKSE-CARPACCIO
-
den klassiske udgave
(eller m. sværdfisk, tun, helt eller torsk)
- eller hvorfor smager laks af alt muligt
andet i Danmark?

Her er det Carpaccio med tun, sværdfisk og rucola-salat
(til
4 personer)
400 gr. ferskrøget laks i tynde skiver
Citronbåde
Jomfru
Olivenolie
Friskkværnet hvid peber
Pres
citron over laksen, ryst olie over og et skud friskkværnet
peber.
Sådan kan alle slags fiske-carpaccio faktisk spises - og allerbedst
bliver det naturligvis med husets allerbedste koldpressede omfruolivenolie!
Vil du absolut kombinere med noget, så prøv med tynde tynde skiver
fennikel eller selleri over.
Eller med basilikumblade, rucola- eller anden let bitter salat.
Her en fiske-carpaccio
med laks, sværd- og
tunfisk fra Amalfi-kysten >>

Der
er også blevet plads til en krabbeklo, lidt muslinger og lune
stykker blæksprutter på denne tallerken
SVÆRDFISK-CARPACCIO - med aubergindressing
(Sværdfisken kan erstattes af helt eller ferskrøget
helt)

Ingredienser til fire personer (hovedret)
800 gram tynde skiver rå sværdfisk
2 mellemstore auberginer
Saft fra én citron
1 fed hvidløg
1 dusk frisk origano
1 dl jomfruolivenolie
16 cherrytomater
Salt og peber
Del
auberginerne halvt på langs. Skær 1 gange 1 cm tern i auberginkødet
- uden at skære i skallen.
Sæt de fire halve og "ternede"
auberginer på en bageplade med bagepapir med "kødsiden"
opad.
Placér bagepladen øverst i ovnen og bag auberginer
i 30 minutter ved 200 grader.
Lad derefter auberginerne køle af. Fjern
skallerne, og blend auberginkødet med citronsaft, origano, hvidløg
og en knivspids salt.
Tilsæt til sidst olivenolie nok til at få
en ret tyktflydende dressing.
Smag til med salt og peber.
Pynt tallerknerne
med sværdfisk med kvarte cherrytomater, origanoblade og servér sammen
med aubergindressingen.
-syl
| Retur
til Opskrifter << Opskrifter
med fisk >> Ja
- det er helt råt: Du skal naturligvis være helt sikker
på at have frisk fisk! TIP! Bruger
du den klassiske opskrift kun med olie og citron som "dressing, så
forkæl dig selv med friskkværnet hvid eller rosa peber... |