OPSKRIFTER - FISK

Juni 2014

Bookmark and Share
Carpaccio af fisk - sushi på italiensk

Klassisk Carpaccio med papirtynde skiver råt kalvekød >>



TUNFISKE-CARPACCIO
- med urtedressing

Ingredienser til fire personer (hovedret):

800 gram frisk tunfisk i tynde skiver
20 gram soltørrede tomater >>
4 teskeer capers
1 dusk krydderurter - rosmarin, nasiliku, persille, merian, timian
2 spiseskeer æbleeddike
En god jomfruolivenolie
Salt



Lad de tørrede tomater "vågne" i en skål med varmt vand i fem-ti minutter

Blend krydderurterne første med æbleeddikke og siden med olien, til dressingen får en flydende konsistens.

Tag tomaterne op af vandet, og pres vandet ud af dem med køkkenrulle - pres på samme måde vandet ud af kapers.

Skær tomaterne i tynde strimler og dekorer tun-carpaccioen med tomatsstrimler og kapers og servér den grønne dressing til, sammen med frisk brød.

 

REJER
- med paprikadressing


Ingredienser til fire personer (forret)
500 gram friske pillede rejer
3 forårsløg - behold det grønne!
4 skiver frisk ananas
4 spiseskeer frisk ananassaft
1 dusk purløg
1 teske sød paprika
Jomfruolivenolie

Hak rejerne i mindre stykker efter at have fjernet den sorte "tarm".

Hak forårsløgene - ed de grønne toppe.
Skær ananasskiverne i tern på samme størrelse som rejserne.

Vend ananas-terningerne i en skål sammen med rejer og forårsløg - og placér derefter på portionstallerkner.

I en skål blander du ananssaften med paprika, salt og lidt olie til du får en tyndtflydende dressing. Tilsæt hakket purløg til dressingen og server dressingen sammen med "reje-carpaccioen".


LAKSE-CARPACCIO - den klassiske udgave
(eller m. sværdfisk, tun, helt eller torsk)
- eller hvorfor smager laks af alt muligt andet i Danmark?

Her er det Carpaccio med tun, sværdfisk og rucola-salat
(til 4 personer)
400 gr. ferskrøget laks i tynde skiver

Citronbåde
Jomfru Olivenolie
Friskkværnet hvid peber



Pres citron over laksen, ryst olie over og et skud friskkværnet peber.

Sådan kan alle slags fiske-carpaccio faktisk spises - og allerbedst bliver det naturligvis med husets allerbedste koldpressede omfruolivenolie!


Vil du absolut kombinere med noget, så prøv med tynde tynde skiver fennikel eller selleri over.


Eller med basilikumblade, rucola- eller anden let bitter salat.

Her en fiske-carpaccio med laks, sværd- og
tunfisk fra Amalfi-kysten >>


Der er også blevet plads til en krabbeklo, lidt muslinger og lune stykker blæksprutter på denne tallerken

SVÆRDFISK-CARPACCIO - med aubergindressing


(Sværdfisken kan erstattes af helt eller ferskrøget helt)

Ingredienser til fire personer (hovedret)
800 gram tynde skiver rå sværdfisk
2 mellemstore auberginer
Saft fra én citron
1 fed hvidløg
1 dusk frisk origano
1 dl jomfruolivenolie
16 cherrytomater
Salt og peber


Del auberginerne halvt på langs.
Skær 1 gange 1 cm tern i auberginkødet - uden at skære i skallen.

Sæt de fire halve og "ternede" auberginer på en bageplade med bagepapir med "kødsiden" opad.

Placér bagepladen øverst i ovnen og bag auberginer i 30 minutter ved 200 grader.

Lad derefter auberginerne køle af.
Fjern skallerne, og blend auberginkødet med citronsaft, origano, hvidløg og en knivspids salt.

Tilsæt til sidst olivenolie nok til at få en ret tyktflydende dressing.

Smag til med salt og peber.

Pynt tallerknerne med sværdfisk med kvarte cherrytomater, origanoblade og servér sammen med aubergindressingen.

-syl

Retur til
Opskrifter <<


Opskrifter med fisk >>

Ja - det er helt råt:
Du skal naturligvis
være helt sikker
på at have frisk fisk!


TIP!

Bruger du den klassiske opskrift kun med olie og citron som "dressing, så forkæl dig selv med friskkværnet hvid
eller rosa peber...


Copyright © 2008-2014 Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano