Opera

Februar 2011

Bookmark and Share

Renata Tebaldi døde som 82-årig i San Marino
Operaens "Anti-Callas"


Renata Tebaldi som Tosca

Artikel fra december 2004

Arturo Toscanini kaldte sopranen Renata Tebaldi for "engle-stemmen, og publikum tog hende til deres hjerter som en slags anti-Callas. Og han ønskede hende til genåbningen af Scala Operaen >> efter 2. Verdenskrig i 1946.Tebaldi blev født i Rossinis hjemby Pesaro, og debutterede i rollen som Elena i Mefistofele af Boito i Rovigo i 1944.

Hun var kendt specielt for sine roller i de store italienske operaer, og var en fast stemme på Metropolitan i New York fra 1954 til 1971.

Hendes sidste oprtræden var på Scala i 1976 i en koncert til fordel for ofrene for jordskælvet i Friuli samme år.

Overlod "sit" Scala til Callas


Renata Tebaldis "engle-stemme" blev sat i kontrast til Callas´ mere "djævelske" stemme, og hver sangerinde havde deres fans.

Men faktisk førte kontrasterne mellem de to store sangerinder i 1960 til, at Tebaldi forlod "vores Scala", som hun altid omtalte teatret i Milano.

Tebaldi sang blandt mange andre sammen med Franco Corelli, Mario Del Monaco og Giuseppe Di Stefano og optrådte mange gange sammen med dirigenter som De Sabata, Toscanini, Solti og Karajan.

Til Tebaldis begravelse i San Carlo Kirken i Milano deltog også sangere som tenoren Carlo Bergonzi, mezzosopranen Giuliana Simionato og sopranen Chiara Taigi, der var elev hos Tebaldi.

-syl

Copyright © 2004-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano