Opera - Klassisk musik

Januar 2011

Bookmark and Share

Scala flyttede til Arcimboldi fra 2002 til 2004


Det nye Arcimboldi-teaters
imponerende facade

klik for stort foto
af modellen >>
Auditorium i Via S. Gottardo er en anden koncertsal i Milano, hvor indretningen med meget træværk giver en uovertruffen akustik

Klik for stort foto >>

Artikel fra december 2004

Operaen "La Traviata" indviede den 19. januar 2001 en overgangs-periode i Scala-teaterets historie.

For første gang siden afslutningen af Anden Verdenskrig, hvor operaen blev næsten totalt ødelagt, skulle teatret nemlig spille over to sæsoner i andre lokaliteter.Operaen i centrum af Milano skal restaureres, specielt skal scene- og sikkerhedsfaciliteterne moderneres, og derfor lukker operaen den 1. januar 2002.

Sæsonen begynder 7. december

Inden når man dog at indvie den næste opera-sæson, der i Milano altid begynder den 7. december, der er byens helgendag.

2002 sæsonen begyndte med "Otello"
dirigeret af Scala's husdirigent Riccardo Muti.

Selv om 100-året for komponisten Giuseppe Verdis død den 27. januar 1901 var ved at være slut, var det altså Verdi, der fik æren af både af at indvie den nye sæson på Scala, og at indvie det nye Arcimboldi-teater, der skulle huse operaen de kommende år.

Plads til 2.480 tilskuere

Det helt nye Arcimboldi-teater har plads til 2.480 tilskuere, og er tegnet af arkiteten Vittorio Gregotti, og har efter sigende en fantastisk akustik.

Teatret ligger på den kendte Pirelli-fabriks gamle arealer i den nordøstlige del af Milano, hvor man har konstrueret en helt ny bydel på de gamle industri-arealer.
Udover teatret huser bydelen Bicocca flere fakulteter af Milanos universitet, boligkomplekser, biografer og meget andet.

Det er Pirelli, der sammen med Milano kommune har betalt teatret, der siden bliver foræret til Milano kommune, som altså dermed har hele to "nye" opera-scener, nu Scala er blevet moderniseret, og genåbnede den 7. december 2004.

November 2001

Tilfredse abbonnenter

De trofaste grupper af faste abbonnenter i Scala har allerede været på rundvisninger i det nye teater, og har udtrykt stor tilfredshed og forventning til Arcimboldi.

Det er igen Riccardo Muti og Verdi, der indvier Arcimboldi med opførelsen af "La Traviata" den 19. januar 2002.
Programmet for den kommende sæson betegnes som et udvalg af lettere operaer, der også skal trække nye tilskuere til Scala.

Forestillinger 2002

Blandt de 13 titler er "Samson og Dalila" i februar, "Salomé" i marts, og i april "Boris Godunov" i den originale opsætning dirigeret af Valery Gergiev.

I maj kommer"Figaros bryllup" af Mozart i teatermanden Girogio Strehlers opsætning med Muti på podiet, og juni kommer "Madame Butterfly" af Puccini.

Senere bliver den sjældne opera "Iolanta" for første gang opført af "Scala", som altså da er blevet til Arcimboldi. Siden kommer Rossinis "Barberen fra Siviglia", "Lucrezia Borgia" af Donizetti, og igen Verdi med "Rigoletto".
-syl


Copyright © 2001-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano