Oktober 2015

Bookmark and Share

Torrone - en knasende julegodte fra Cremona


Tenero er blød Torrone
Duro er hård Torrone

Den originale torrone er "friabile", det vil sige, den "smuldrer knasende" i munden...



Torrone stammer fra byen Cremona >>
Po-sletten >>.

Det siges, at specialiteten blev opfundet i 1441 til brylluppet den 25. oktober mellem hetugen Francesco Sforza fra Milano og Bianca Maria Visconti.


Den originale Torrone

Hvert år i oktober holdes der en middelalderfest i Cremona, hvor man også fejrer Torronen.
Cremona er også berømt som violin-mesteren Stradivari's by.



Der findes utallige variationer af Torrone, med mandler, nødder, pistache, kandiseret frugt, med chokoloadeovertræk og med honning bare for at nævne nogle udgaver.

Den originale Torrone er med mandler og sukker, og den er hå
rd, men smuldrer og smelter i mundern.

Nem opskrift på Torrone

300 g smuttede mandler
300 g sukker
saft af 1/2 citron

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde sammen med citronsaften.

Rør hele tiden med en træske indtil sukkeret begyndet at blive farvet

Hæld mandlerne i blandingen og rør indtil massen er blandt godt

Hæld massen ud på en marmor-plade smurt ind i olivenolie, og klap torronen flad med træskeen.

Løft efter få minutter den næsten stivnede masse, og klap den endnu fladere og skær den i passende stykker med en skarp kniv inden den stivner totalt.


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano