December 2011

Bookmark and Share
Italienske boggaver 2007 - stadig værd at læse!

Boggaver 2011 - Piemonte & Amalfi >>

De bedste turistguider, madbøger og anden aktuel eller klassisk litteratur om Italien

italy.dk anbefaler:
Visuelle guider
til den næste ferie

Det kan efterhånden være svært at vælge blandt de mange bøger på hylderne med rejsebøger.
Blandt de seneste års gode nyheder i den afdeling er de mange visuelle guider, der nu også fås på dansk.
Der er tale om oversate udgaver fra engelsk.

I de visuelle guider føres du gennem de vigtigste seværdigheder med flotte 3D-tegninger af bygningerne, og hvad der er værd at se inde i dem.

Detaljerede oversigtskort over de vigtigste kvarterer og steder, hvad enten der er tale om kulturelle seværdigheder, arkæologiske udgravninger eller shopping, guider dig trygt gennem Italiens smukkeste byer og områder.

De visuelle guider udgvies af Politikens Forlag og findes for Italien i 5 udgaver:


Italien - pris 329 d.kr. - 670 sider


Milano og søerne - 229 d.kr. - 240 sider


Rom - 229 d.kr. - 448 sider


Firenze og Toscana - 229 d.kr. - 336 sider


Sardinien - 199 d.kr. - 224 siderPolitikens klassiske
"Turen går til"


..til Norditalien og Rom


...til Sicilien og Toscana

Helle og Alfredo Tesio har set nærmere på det sicilianske køkkenEn parlør kunne også være en gaveide - her der det Gyldendals store parlør.Ordlister på www.italy.dk >>

4 "mad med mere-bøger"
skrevet af danske "italienere"


Blandt årets nye "italienske" bøger af danske forfattere er fire værker skrevet af tre danske kvinder og én mand, der har deres daglige gang i Italien:Efter bøgerne om "Italienske Oste" >> og "Olivenolie" >> udgav Rie Boberg i sommer sin store bog om Toscana (Læs anmeldelsen >>) "Mit Toscana", der er hendes fortælling om møder med de toscanske mennesker, landskabet og regionens vidtberømte gastronomi.

"Mit Toscana" af Rie Boberg

Charlotte Tveen Hansen er bosat i Emilia-Romagna regione og driver sammen med sin mand agriturismoen og gourmet-restauranten "Due Papaveri" >>. Det er blevet til bogen "Carlotta Cucina", der udkom i november 2007.

"Carlotta cucina" af Charlotte Tveen Hansen

Eva Ravnbøl fra Rom er kendt i Danmark for sine "Pasta Basta"- udsendelser i TV.
Eva tager danskere rundt til middage, vinsmagninger og kurser i hele Italien, men mest i Rom.
Eva Ravnbøls to-delte bog om "Romerske restauranter" og "Romerske retter" udkom i november 2007 i en trejde og revideret udgave med flotte foto af Søren Rud.
Helge Kamp, der er manden bag den største danske web-portal om Rom (Rom-Guide.dk >>) har også i 2007 begået et værk, der viser vej til 30 ægte "romerske madhuler".
Samfundsforhold
Mafiaen i Napoli-området kaldes for "Camorra", og efter at have skrevet bogen om det kriminelle forretningsimperium er Roberto Saviano gået under jorden for at holde sig i live.
Man mener, at Camorraén siden 1970´erne har stået bag over 3.600 mord, og "virksomheden" er indvolveret i alle former for kriminalitet fra narkohandel til afpresning,fremstilling af kopivarer og prositution.
Roberto Saviano har modigt skrevet navnene på de mange prominente personer, der også har forbindelse til Camorra´en, og skriver i sit skjul videre på andre afslørende bøger om Napolis plage.
Pris hos Saxo.com - 229,95 d.kr.

Morten Beiter udgav i 2006 "Mand af ære" - et hudløst portræt af en delvist angrende siciliansk mafioso.

Vil man vide mere om mafiaen/mafiaerne så er Thomas Harders reviderede "Mafiaens mænd" den bedste introduktion til fænomenet på dansk.

Thomas Harder er også manden bag bogen "Fra Mazzini til Berlusconi"
- der giver et grundigt overblik over det moderne Italiens historie. (Gyldendal - 381 sider, 299 d.kr.)

Italiens-eksperter i Danmark: Thomas Harder >>

Og kan fordøjelsen holde til det, så udkom Paul Ginsborg portræt ad Berlusconi - manden der ville eje Italien - i 2005.


Læs mere på www.italy.dk. Mafiaen >> - Italiens historie >>

Thomas Harder har også skrevet et stykke nyere dansk/italiensk historie i bogen "Paolo - il danese" om en dansk frihedskæmper i Italien under Anden Verdenskrig.Samfundsforhold historisk

H.C. Andersen besøgte Italien >> flere gange - og skrev blandt andet om mødet med vulkanen Vesuv og begik romanen "Improvisatoren":


"Vesuv" - "Improvisatoren" og Hans Edvard Nørregaard-Nielsen bog om "Dengang i Italien" om H.C. Andersens og gulmalernes Rom fra 2005.

Til inspiration - romaner og klassisk litteratur om Italien:

Nyere romaner oversat til dansk

Melissa Panarellos bøger om at være ung (og liderlig!) på Sicilien

Girogio Fallettis blodige krimi "Jeg dræber"

De klassiske:


Lampedusa´s "Leoparden" og Italo Calvinos "De usynlige byer" hører til den klassiske italienske dannelse - sammen med Dante´s "Den Guddommelige komedie" og Alessandro Manzoni´s "De trolovede".
Men de to sidstnævnte, som italienske skolebørn stadig tvinges til at læse, er efter min mening kun for hard-core læsere med megen fritid....

...og lidt blandet


Macciavellis "Fyrsten" om statsledelse i Renæssancen, og en bog om renæssancefamilien over dem alle fra Firenze >> "Familien Medici".
Læs mere om Lorenzo il Magnifico >>.

Med til renæssancen hører Leonardo da Vinci >> - og hans forunderlige maskiner kan beundres i bogen "Leonardos maskiner""Broder Æsel" er en bog om helgenen Frans af Assisi >>, mens bogen "Det sande ansigt" handler om det såkaldte Jesu ligklæde i Torino >>.
"Anita Garibaldi" fulgte sin mand Giuseppe Garibaldi >> i tykt og tyndt indtil sin mystiske død i sumpene ved Po-Deltaet."Italienske motorcykler"
, Harald Nielsens og Rudis forunderlige liv - "Kærlighed A/S", og stemningsfyldte billeder af af Venedig i Sørens Lauridsens "Venedig - reklekser og refleksioner" vil også gøre sig godt under juletræet.

-syl

Retur til
Julen i Italien >>

Italienske mad-
og vinbøger >>

Kilde:
Bøgerne kan også
købes online -
hos f.eks.
Saxo.com >>
eller
Nordisk Korthandel
- Scanmaps.dk >>


For gastronauten

Gastronauter
og foodtrottere >>

vil glæde sig til at læse om og besøge restauranterne omtalt i den kendte italienske restaurantguide
"Gambero Rosso"I Danmark er "Italien Information Service A/S" distributør af forlaget Gambero Rosso´s publikationer, og sælger de engelske og italienske udgaver til nærmest italienske priser.

Restaurantguiden på engelsk kostede i december 2007 278 d.kr.

Bestilling online på
Gambero Rosso.dk >>


 

 


Copyright © 2001-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano