Marts 2011
Bookmark and Share

CPH PIX er Københavns internationale spillefilmfestival, der den 14.april - 1. maj 2011 blænder op for filmoplevelser i Københavns biografer.

PIX arbejder aktivt for at skabe større bredde i det udvalg af film, som vises i de danske biografer.

Formålet med PIX er at give publikum adgang til nogle af de film, der ikke ellers er at finde i de danske biografer. Festivalens program er kendetegnet ved kvalitet og mangfoldighed og præsenterer en bred vifte af film fra hele verden.

Men PIX kobler også filmenes verden sammen med events, aktiviteter, seminarer, fester og workshops.

Ved særlige arrangementer flytter PIX filmene ud af biografen og giver filmens univers en ekstra dimension eller forstærker dens udtryk.
PRESSEMEDDELELSE MARTS 2011
CPH PIX
- filmfestival med spotlight på Italien


The Solitude Of Prime Numbers
'The Solitude of Prime Numbers' er baseret på Paulo Giordanos bestseller af samme navn.
Forfatteren har selv været med til at skrive manuskriptet til Saverio Constanzos filmiske forløsning af en kompleks historie om to ensomme mennesker, som er tiltrukket af hinanden, men har sår på både sjæl og krop, som gør det svært at åbne sig for andre.

Historien i filmen bevæger sig frem og tilbage i tid, så vi gradvis forstår, hvorfor både Mattia og Alice føler sig fremmedgjorte over for livet.
Begge har et traume med sig fra deres barndom i firserne, som forfølger dem op gennem ungdommen til voksenlivet.
Med ekspressive billeder og en original lydside af bl.a. Mike Patton kommer Saverio Constanzo ind på livet af det plagede par.
Samtidig skaber de stærke præstationer i både hoved- og biroller, bl.a. Isabella Rossellini som Mattias dominerende mor, en spændende, og til tider næsten gyser-agtig historie om, hvordan livet kan forme sig på vidt forskellige måder ud fra de små udslagsgivende øjeblikke undervejs.

Filmen kan opleves i følgende biografer:
Grand, søndag den 17. april kl. 21.00
Vester Vov Vov, lørdag den 23. april kl. 21.30
Vester Vov Vov, mandag den 25. april kl. 19.00


The Black Sheep
Der er fortælleiver, så det svinger i 'The Black Sheep' om det sorte får Nicola og hans uretfærdige opvækst på en lukket afdeling.
Filmen starter i de tidlige 60'ere, hvor den mindre tilbagestående Nicola bor med sine bedsteforældre. Hans mor er indlagt på den lokale galeanstalt, og hans far arbejder langt væk.
Fjern og drømmende klarer han sig dårligt i skolen, opdigter fantasifortællinger for at flygte fra sine ældre brødres mobning - og lægger planer for, hvordan han bedst får fingrene i sit hjertes udkårne, den søde Marinella fra klassen.
En dag overværer Nicolas sine brødre begå en frygtelig forbrydelse, men for at dække over den, anklager de deres yngre bror for at være tosse.
Nicola bliver indlogeret på den lukkede afdeling.Tiden på afdelingen går, og som voksen er Nicolas verden ganske enkelt skrumpet ind til galeanstalten og ugentlige ekskursioner til det lokale supermarked. Her møder han en dag atter Marinella og begynder at drømme om et normalt liv.
Med 'The Black Sheep' går instruktøren Ascanio Celestinis til en fortælling, han allerede har sat op som teaterstykke og skrevet som bog.
Resultatet er en film, der sprudler af fortælleglæde, alt i mens den elegant bevæger sig fra fortid til nutid og fra virkelighedens kradse eksistensbetingelser til drømmenes uendeligt smukkere verden.

Filmen kan opleves i følgende biografer:
Vester Vov Vov, torsdag den 21. april kl.21.30
Grand, søndag den 1. maj kl. 16.40

-syl

Retur til
Italien i Danmark <<

Retur til
Film <<


Link
CPH PIX >>Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>