Den katolske kirke

2004

Bookmark and Share

Padre Pio´s kirke blev indviet den 1. juli 2004
- men der er for lidt gang i pilgrims-forretningen...


Arkitekten Renzo Piano kalder kirken for et simpelt bygningsværk, der afspejler Padro Pio´s karakter.

Og så sagde Renzo Piano, at han ville brænde sig foran kirken, hvis man konstruerede så meget som et hotel mere end de 120 eksisterende i San Giovanni Rotonda....
Padre PioAlbum - klik for store foto

Artiklen er fra juli 2004

Den nye helligdom - Santuario - over munken og helgenen Padre Pio i San Giovanni Rotonda i Foggia-provinsen i Puglia er en kæmpestor konkylieformet kirke til over 30 millioner euro og tegnet af den verdenberømte italienske arkitekt Renzo Piano.

Gardiner designet af NASA


Det har taget 10 år at konstruere kirken, der indvendigt har 6.500 siddepladser, men er konstrueret således, at den 9.000 kvm store plads foran kirken er en integreret del af komplekset, der således får plads til over 30.000 kirkgængere.

Kirken holdes oppe af 21 buer, har et 11 meter højt orgel og et af vinduerne har en overflade på mere end 500 kvm.

Det superlette stof til gardinerne kommer fra NASA, og det store kors til venstre for kirken er 40 meter højt.

Under kirken er der plads de mange, der ønsker at komme en tur i en skriftestol under deres pilgrims-ophold i San Giovanni Rotondo - man kan naturligvis skrifte på alle hovedsprogenen.
Og udenfor kirken er der parkeringsplads til over 1.000 turistbusser.

Billetter udsolgt, men kun 20.000
Kirken blev officielt indviet den første juli i overværelse af over omkring 20.000 pilgrimme, 10.000 færre end de billetter, der var solgt bl.a. over internet til begivenheden.Indvielsen blev selvfølgelig transmitteret direkte i Radio Padre Pio og Tele Padre Pio - blot to af de mange kommercielle initiativer, som den sky munk helgenkåring for alvor har sat gang i.
Men også i de ikke-kirkelige medier fik begivenheden stor plads, for millioner af italienere er helt sikre på, at en bøn til munken er mindst lige så effektiv som en bøn til Vorherre eller Jomfru Maria - hvis ikke mere...

For lidt omsætning
Byen
San Giovanni Rotonda er i dag en kæmpeindustri kun koncentreret om pilgrims-forretningen.

Men trods over 8 millioner tilrejsende pilgrimme hvert år, så klager denne specielle turistbranche over manglende omsætning.

Man regner med, at pilgrimmene hvert år bruger over 100 millioner euro i den lille by, hvor der i dag er 120 hoteller med plads til 6.500 overnattende gæster. Men der er krise - for mange pilgrimme er "kun" endagsturister, og mange mener, der ikke burde have været konstrueret de seneste 30-40 hoteller.

Padre Pio er med andre ord ikke så god en forretning, som indbyggerne i San Giovanni Rotonda håbede på, da cappucinermunken først blev saligkåret i 1999 og siden helgenkåret i 2002.

Og ikke alle er tilfredse med de mange tilrejsende.
WWF har således kritiseret et projekt om en firesporet vej til byen.


-syl


Copyright © 2005-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano