Samfund

Juni 2009Dronning Margrethe kom forbi ItalienAf Ole Skjodstrup
- Toscana >>Plakaten for Dronningens udstilling


Det danske Institut
er fyldt 50

Det Danske Institut >> for Videnskab og Kunst i Rom fejrer sit 50 års jubilæum i år.Hovedbegivenheden var en festkoncert i Auditorium Parco della Musica i Rom.
Dronning Margrethe overværede koncerten sammen bl.a. kulturminister Brian Mikkelsen samt omkring 1.000 venner af det Danske Institut.

Koncerten blev spillet af Aarhus Symfoniorkester under ledelse af chefdirigent Giancarlo Andretta. Programmet omfattede bl.a. en uropførelse af et værk af Erik Bach (Det Danske Institut's direktør), samt Carl Nielsens "Sinfonia Espansiva".

Danes Worldwide havde inviteret medlemmer og venner til en velbesøgt reception i anledningen af højtideligheden i Auditorrium Parco della Musica.

De mange feststemte deltagere i receptionen havde her lejlighed til at forny gamle venskaber og gøre nye bekendtskaber med andre danske i Italien og udveksle erfaringer om livet som dansker i Italien.
Samtidig var der også lejlighed til at forny kendskabet til Danes Worldwide >> og foreningens mange nye og spændende tilbud til medlemmerne.

Artikel fra juni 2006
Dronning Margrethe havde nogle travle dage i Italien i midten af maj måned.

Dronningen åbnede først en udstilling af nogle af sine kunstneriske arbejder på et museum i Firenze.Derefter åbnede dronningen en udstilling af danske guldalder malerier i Rom, og siden var der audiens hos Pave Benedikt XVI i Vatikanet.

Og endelig deltog dronningen i 50 års jubilæums festlighederne for det Danske Institut for Videnskab og Kunst i Rom

Il Sogno di Una Regina
Under titlen "En Dronnings Drøm" udstiller Dronning Margrethe over 120 af sine kunstneriske arbejder på Museo Stibbert i Firenze.

Arbejderne omfatter en række akvareller, design studier til illustrationer til f.eks. Ringenes Herre, messehageler til kirkerne i Helsingør og Viborg, samt en stor samling decoupage arbejder.

Udstillingen kan ses på museet indtil den 9. juli 2006.

Udstillingen blev introduceret af Museo Stibbert's danske direktør (og Danes Worldwide medlem!) Dr. Kirsten Aschengreen Piacenti, der fortalte om den lange og grundige forberedelse af udstillingen, der er den første udstilling af dronningens arbejder udenfor Skandinavien.

Dronning Margrethe introducerede selv udstillingen og fortalte personligt og levende om hendes engagement i sine kunstneriske arbejder og fremhævede kunsten som en naturlig del af hendes daglige liv.


Dronning Margrethe introducerer sine billeder.

Af Ole Skjodstrup


Copyright © 2006-2009. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano