Vin

2002

Bookmark and Share
Renato mistede halvdelen af sine Nebbiolo-druer i 2002
(- det endte med at Renato slet ikke producerede Barolo i 2002.
Faktisk blev den totale produktion af Barolo i 2002 kun på 5,9 mill. flasker, mens produktionen i 2001 var 8,9 mill. og i 2003 8,7 mill. flasker.
I 2005 var Barolo-produktionen oppe på 10,5 mill. flasker
)

Bo hos Renato og hans danske hustru Nina
i La Morra > >
Lille høst
Også i andre dele er Nord-Italien har uvejr generet vinbønderne - f.eks. har det også haglet i Franciacorta og ved Garda-søen.

Prognoserne taler om den mindste høst i 45 år.

Artikel fra oktober 2002

- Vi kommer første til at mærke det rigtigt om tre år, forklarer Renato Ferrero, der driver Ferrero-vingården i Annunziata-delen af Barolo-byen La Morra.Tre år er nemlig den korteste tid, en Barolo skal lagre, inden flasker må komme forbrugerens smagsorganer til gode.

De resterende druer i fare

Over halvdelen af Renatos Nebbiolo-druer blev ødelagt af haglvejret den tredje september, men det var åbenbart ikke nok for de vrede vejr-guder.

Vinbønderne i området håbede på sol indtil høsten, for på den måde at redde de druer, som haglen ikke havde gjort kål på, men sådan er det ikke gået i skrivende stund (25.9).

Siden 3. september regn og gråvejr afløst hinanden over vinmarkerne, og lige nu risikerer man at de overlevede druer faktisk rådner på stokkene.

Navnet Nebbiolo
stammer fra det "tåge-lag" der ligesom dækker de modne druer - nebbia betyder tåge på italiensk.-syl

Copyright © 2002-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano