ARTIKLER 2000

2000

Bookmark and Share

2000: Politik på sicilianske vinflasker


Besøg den sicilianske vingård "Donna Fugata" - den flygtede kvinde - hvor man høster druerne til årets hvidvin om natten i begyndelsen af august >>t

Artikel fra august 2000

Regionen Sicilien endnu engang besluttet at udskyde salget ef den berømte vingård Duca di Salaparuta, selv om det allerede i begyndelsen af 90'erne blev bestemt at sælge godset for 70 milliarder lire - ca. 280 millioner kroner.

Mærket "Corvo", som godset sælger, er en af de mest kendte sicilianske vine, og mange vinfirmer står i kø for at få lov til at købe vinhuset, der blev grundlagt i 1824.Regionen har været ejer siden 1963, da de købte ejendommen af prinsen af Villafranca og hertug af Salaparuta Giuseppe Alliata.

Men et politisk slagsmål af den slags, som specielt Regionen Sicilien er kendt for, har endnu engang sat en stopper for en privatisation.

Kræfter i den nye centrum-højre flertal på middelhavsøen vil nemlig ikke skille sig af med godset.

Licitationen er for længst udskrevet, men både de uenige sicilianske politikkere og vinfirmaerne har klaget over den, så nu skal klagerne behandles inden et salg.

Vinbønder kan komme i klemme
I mellemtiden venter de lokale sicilianske vinbønder spændt på afgørelsen, for godset er nemlig en tom skal: Det gror ingen vinstokke på ejendommen, der altid har købt druerne til produktionen af den berømte vin lokalt.

Bliver godset for eksempel solgt til den meget interesserede norditalienske vingigant Zonin, så vil Zonin selvfølgelig bruge druerne fra deres store besiddelser på Sicilien i stedet for at købe dem hos småbønderne.

Ikke kun Zonin ,men også den sicilianske bitterproducent Averna er interesseret i at købe godset.

-syl


Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano