Vin

Januar 2015

Bookmark and Share

VIN-druer er en helt anden s(m)ag


Uva Americano
hedder denne søde og lille drue, der efterlader en smag af jordbær, mango, blomme og hindbær i munden.



De druer, du ser her, kommer faktisk fra Emilios >> ranker i gården 100 meter fra vores vej i Milano

Første gang man "stjæler" sig til en smagsprøve af druerne på en vinmark bliver de fleste meget overraskede.

Drue-sorterne til vin-produktion er ganske anderledes end de vindruer, vi normalt sætter på bordet.

Den første overraskelse er druernes sødme, som er forklaringen på, at man kan producere vin. Det er jo sukkeret i druen, der transformeres til alkohol.



Den næste overraskelse er de mange smags-indtryk VIN-druerne efterlader i munden.

Druerne smager og efterlader aroma og duft af mange forskellige ting som frugter, blomster og andre planter, jord og nødder.

Når man har smagt forskellige sorter af de vinproducerende druer forstår man faktisk meget bedre de smagsindtryk som erfarne vin-smagere kan "trylle" frem efter at have ladet en tår vin rulle rundt i munden.

Og så er VIN-druerne oftest meget mindre end spise-druerne.

Kommer man forbi marker, hvor man lader druerne tørre ind i løbet af efteråret for at øge sukkerindholdet til produktionen af for eksempel de sødere dessert-vin, er druerne faktisk blevet til nogle ganske små rynkede rosin-agtige frugter.

-syl


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano