Vin

Januar 2015
Bookmark and Share
Rosé-producenter i oprør over EU-roséforslag
Juni 2009:
EU siger nej til at blande rød og hvid for at lave rosé - begejstring hos italienske vinbønder - men EU giver stadig lov til at lagre vin med træspåner >>

Chiaretto fra Guerrieri Rizzardi - Bardolino >>






2013 - Lyse røde vine fra Carlo Merolli >>

Artikel fra sommer 2009

Først var det franskmændene, men midt i april kom de italienske rosé-producenter i Bardolino og omkring Gardasøen også på banen:

Producenterne af de klassiske italienske rosé-vin som f.eks. Chiaretto fra området omkring Gardasøen udtrykker nu også deres harme over et EU-forslag, der vil tillade, at man kalder en blanding af hvid og rød vin for rosé.



Rosé fremstilles oftest ved at lade de røde druers skind gære med i vinen et kortere eller længere tidsrum - og det bestemmer så, om der bliver produceret en lys eller lidt mørkere rosé vin.

Der sælges hvert år omkring 9 millioner flasker Bardolino Chiaretto, der ofte er lavet på den lokale Corvina-drue.

Garda Classico Chiaretto sælger omkring 400.000 flasker årligt, og er også lavet på en lokal drue fra området ved Gardasøen - nemlig Gropello-druen.

Hvide vine på røde druer
Hvid vin på røde druer laves ved at fjerne de røde drueskaller, og lave en såkaldt "vinificering til hvid".
Denne metode anvendes blandt andre steder i Santa Maria della Versa-distriktet syd for Po-floden i Lombardiet >>.

Her er en hvid vin lavet af Pinot Nero og Pinot Grigio fra Cantina Bagnasco >> i Castana i Santa Maria della Versa-distriktet:



-syl


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>