Artikel fra januar 2011
Vinhuset Cavalier Bartolomeo har i januar 2011
frigivet "Barolo Cannubi San Lorenzo 2006".

Nå man spørger garvede vinfolk i området, er der ingen der kan
huske, hvornår der sidst er kommet en ny enkeltmarksvin fra
den berømte høj tæt ved Barolo by.
Vine fra Cannubi
I hjertet af Barolo-området ligger Cannubi.
Det har altid været stor prestige for Barolo-producenter at
eje et stykke af Cannubis' 15 hektar.
Netop af den grund er Cannubi-højen opdelt i mange små lodder.
Højen er kendt som den bedste cru for Nebbiolo-druen, som giver
en uovertruffen kvalitet af Barolo-vin.
San Lorenzo udgør tre hektar af denne berømte høj.
Vinene herfra har betegnelsen San Lorenzo.
Denne mark vender dels mod sydvest og dels mod sydøst.
Jordbunden
er sandholdig mergel, hvilket giver lette vine, som kan drikkes relativt tidligt,
idet garvesyren ikke er så fremtrædende som i traditionelle Baroloer.

Ganske
få aftapper vinene herfra som enkeltmarks-vine.
Det gør Cavalier Bartolomeo
med stor succes.
I 2002 købte Dario Borgogno fra vingården Cavalier
Bartolomeo et stykke på ca. 1500 kvadratmeter.
Han har genplantet
og siden passet og plejet de spirende Nebbiolo-vinstokke på bedste vis.
Derfor
kan han i dag stolt præsentere "Barolo Cannubi San Lorenzo 2006".
En
vin som helt lever op til de forventninger, man kan have til en enkeltmarks-vin
fra dette område.
Det er kun blevet til 800 flasker af denne årgang.
Vinen kan drikkes nu, men er bedst når den er mellem fem og 15 år.
Cavalier
Bartolomeo
Vingården ejes i dag af Mariaje og Dario Borgogno.
Men
det hele begyndte da oldefaren Vincenzo Borgogno, (1826-1917) lærte sønnen Bartolomeo
Borgogno (1899-1995) at lave vin af egne druer.
I 1924 etablerede Bartolomeo
Borgogno altså denne vingård.
Navnet Cavalier Bartolomeo kommer af, at
Bartolomeo var soldat under 1. verdenskrig og fik tildelt tapperhedsmedaljer og
ærestitlen "Cavalier", som man senere brugte som firmanavn.
I 1950 overdrog
han cantinaen til sønnen Mario Borgogno.
Han er født 1926 og døde i 2009.
Hans kone, Rita, døde i 2007.
Det er altså nu tredje genereration
der har ansvaret for produktionen.
De fleste af vinstokkene er genplantet
og kun Nebbiolo-druen er bibeholdt (de ældste stokke er over 60 år gamle).
Vinene
"Barolo", "Barolo Chinato" og delvist "Enfant" bliver lavet netop af denne drue.
Deres vinkælder er blevet moderniseret, og derudover har man introduceret lagring
på egefade, altså hører de med til modernisterne, men som Dario siger:
- Vi holder også fast i de bedste af de gamle traditioner for at sikre
en høj kvalitet, men naturligvis skal vi følge med udviklingen, hvor det er formålstjenligt
- dog uden vi går på kompromis med kvaliteten, understreger han igen og igen.
-syl