
Vermentino,
Pigato og Rossese fra virksomheden Sommariva
>>  i
Albenga, der også producerer olivenolie
|
Den røde Rossese
Dolceacqua, den hvide Pigato, Vermentino og de hvide fra Val
Polcevera og Cinque Terres tørre
hvide, og den kendte dessertvin Schiccatrá >>
er nogle af kvalitetsvinene fra Ligurien.
Vermentino
er en meget anvendt drue både på Sardinien og i Ligurien - en
variant af Malvasia, som kom til Ligurien i 1300-tallet fra Korsika. Druen
tåler ikke lave temperaturer, og vokser derfor kun tæt ved kysten.
Pigato
er også en lokal drue, som man mener er af græsk oprindelse -
navnet stammer muligvis fra de mørke pletter, der kommer på druen,
når den modner.
Alkoholprocenten for Pigato er mindst 11, og vinen kan have
forskellig nuancer fra bleg hvid hvid den produceres tæt
ved havet, og nærmest grønlig, når den
produceres inde i landet.
Har en tør
smag, og dufter af græs, træ - fyrretræer - og ganske lidt af
frugter.
Pigato er perfekt til en aperitiv, men også som ledsager
til den traditionelle liguriske
Pasta med pesto >>
Tigullio
Vino >> 
Rossese
di Dolceacqua >> 
Rossese
di Dolceacqua DOC er en lille DOC-zone i den vestlige del af Ligurien omkring
byen DOlceacqua. Vinen skal bestå af mindst 95% Rossese-druer, og er
en frugtagtig rød vin, der kan minde om den franske Beaujolais.
Rossese
Superiore har 13% alkohol og skal lagres mindst et år. Den kan klare 4-5
års lagring. Dolceacqua
Kommune >>
- turistinfo på engelsk |