Topvinen
fra
PantelleriaBen Rye
Passito di Pantelleria

14,5%
vol.
Produceret af sol-tørrede
Zibibbo-druer.
Druerne kommer
fra 11 forskellige områder på øen. Høsten bynder fra
midt i august og strækker sig indtil september.
De tidligst høstede
druer tørrer i solen mellem 20 og 30 dage inden presningen.
De tørrede
- og "Hånd-raspede" druer - presses og blandes med mosten fra
de senest høstede druer.
Vinen lagrer på tanke i mindst fire måneder
og på flaske i mindst 6 måneder.
Resultatet er en ravgul
sød vin med kraftig duft af abrikos og fersken, med smagsnuancer fra tørrede
figner, til honningog aromatuske urter.Laaang eftersmag.
Velegnet til
blåskimmeloste, til kraftige oste, men også til Kalvesnitzler med
Foie Gras. Også god som
"meditations-vin" med et stykke kvalitets-chokolade.Serveres
i middelstort tulipanformet glad og er bedst nyåbnet ved 14 grader.
Kabir
Moscato di Pantelleria DOP 
11,5-12,5% vol.
Naturlig sød hvidvin af Zibibbo-druer.
Druerne
plukkes i begyndelsen af september, presses straks, og vinen kommercialiseres
efter fire måneders "afslapning" på flaske.
En aromatisk
vin med duft af melon, appelsinskal og honning.Velegnet til frugtsalater,
frugttærter og smagfulde ost, men også til den sicilianske specialitet
Pasta med Multerogn (Bottarga) og sværdfisk.
Serveres i små tulipanformede
glas ved en temperatur omkring 12 grader.
Lighea
Zibibbo Sicilia
IGP
12-13%
vol.
100% Zibibbo-drue (også kendt som Moscato fra Alessandria)
Gyldent-grønne
nuancer med dufte fra hvide roser, akacie og fersken.
Eftersmag af appelsinskal
og honning.
Velegnet til
"lyseblå
fisk" >> (små og mellemstore Middelhavs-fisk), til havtaske,
sardiner og "fritto misto" af fisk og skaldyr.
Fortjener at serveres
i stort glas - netop optrukken og ved en temperatur mellem 9 og 11 grader.