Vildsvin
= Cinghiale Trøffel = Tartufo Pålæg = Affettati Linser
= Lenticchie Strangozzi = Lokal pasta
|
Norcia >>
er i dag meget berømt for sin specielle skinke, og i det hele taget for sin
produktion af pålæg.
 En
umbrisk skinke
Pålægget
er ikke kun lavet af svinekød, men også af de mange vildsvin, der
stadig findes i området.
 Norcerine
eller Salsicce Secche kaldes de smagfulde små pølser fra
Norcia
 Området
omkring Norcia er også kendt kendt for de sjældne
linser fra Castelluccio
(med opskrift på linsesuppe >>) >> og for sine hvide
og sorte umbriske trøfler.
 Den
sorte sommertrøffel findes overalt i Umbrien Mere
om Trøfler >>
Trøfler spises ofte på ristet
brød med olie (Bruschetta), eller revet i tynde flager over den firkantede
lokale Strangozzi-spaghetti.
Bruschetta
(bruschette i flertal og udtales "brusKetta/e")
>> med olivenpate eller svampe ovenpå er udover
den klassiske bruschetta med tomat ofte en af forretterne på restauranternes
menukort. - Og olien er selvfølgelige den gode og smagfulde umbriske
jomfru oliveolie. Mere om Olivenolie >>
Lammekød
(agnello) og vilsvin
(cinghiale) >> er også kendte gæster på menuer.
Et
usaltet brød (opfundet under Perugias "saltkrig" mod Pavestatens
skat på salt) bruges til den lokale snack - brød med skinkeskiver
eller grillede salsiccia-pølser indeni.
En "fritto misto"
må man heller ikke snyde sig selv for i Umbria. Her er intet hav,
så her spiser man knasende sprøde fritterede grøntsager
og kødstykker.
Og så er Umbrien berømt for sin
chokoladeby, der hvert år i oktober begraves under tonsvis af chokolade
- Perugia, hvor man producerer de berømte "Baci" - chokoladekys
- hvor der altid er et digt eller en talemåde om kærlighed indeni.
Chokolade-poesi kalder man det derfor i Italien, når mindre talentfulde
lejlighedsdigtere kaster sig ud i mindre vellykkede kærligheds-erklæringer.
Læs
mere om Perugia >>
-syl |