Gregoriansk korsang

Marts 2012
Bookmark and Share

Munkene på Sant´Antimo synger alle dagens bønner
- og du kan holde spirituel ferie hos dem...

Man kan også bo Sant´Antimo - læs mere på klosterets hjemmeside >>
Mail:
foresteria@antimo.it

...ikke en ferie, men et spørgsmål om at nærme sig Gud,
skriver munkene selv om deres klosterophold...

Klosteret har plads til 14 gæster ved kirken og til 23 gæster oppe i landsbyen Castelnuovo dell'Abate i det hus, hvor munkene selv boede indtil klosteret ved kirken var blevet totalt renoveret i 1992.

 


Som så meget andet i Toscana ligger klosteret i Sant´Antimo
i et helt vidunderligt landskab...


Klosteret ligger ganske få kilometer fra vinbyen Montalcino (Brunello di Montalcino!) i det sydlige Toscana.


Klik for store foto >>
Munkene - de er i dag 8 og har ret til at kalde sig Sant´Antimo munke - beder ikke, men synger derimod deres bønner 7 gange om dagen som gregorianske sange.

Man kan for eksempel høre munkene synge bønnerne for Nona-bønnen hver dag kl. 14.45.
NB: Husk at slukke for mobiltelefonen!!!

Kirken kan besøges hver dag fra kl. 10.15 til 12.30 og fra kl. 15 til 18.30, og det forventes, at man sidder helt stille og lytter til sangen, hvis man besøger kirken udenfor besøgstiden og under bønnerne.

Kirken er i realiteten åben fra kl. 6 om morgenen til 21 om aftenen, men udenfor den officielle besøgstid opfordrer munkene til at man kun kommer for at deltage i messerne eller for at bede bønner.
Kirken og klosteret er i øvrigt smukt oplyst om natten.Munkene udnytter kirkens akustik og deres egen position til at give sangen "sjæl".

Klosterhaven >>


Et imponerende oliventræ ved Sant´Antimo >>


Panorama med Sant´Antimo og landsbyen på bakken bagved >>


-syl

Retur til
Toscana <<


Retur til
Musik <<


Retur til
Ferie på klostre <<


Link
Sant´Antimo >>
Castelnuovo dell´Abata (Siena-provinsen)
- man kan også købe cd´ere med den gregorianske sag på klosterets hjemmeside.

Historie
Der har været en kristen kirke på stedet siden midten af 300-tallet, hvor helgenen Sant´Antimo fra Arezzo døde.

I 770 grundlagde Longobarderne et Benediktiner-kloster på stedet.

I 781 siger man at kejseren Carlo Magno på vej hjem fra Rom ad den vej Longobarderne havde konstrueret, og som siden kaldes for pilgrimsvejn Via Francigena >>, og at han gjorde ophold i Sant´Antimo og officielt grundlagde klosteret.
Det er nok en legende, mens man derimod har et dokument fra Carlo Magnos efterfølger fra 814, der giver klosteret gaver og priviligier og status som kejlerligt anerkendt kloster.

I 1118 begynder konstruktionen af kirken og klosteret som vi kan se det i dag.

Op igennem århundrederne oplever klosteret at blive emarginaliseret og i 1870 er klosteret beboet af en lokal bonde, der bor i biskoppens lejlighed, burger krypten som vinkælder, kirken som lade og har sine dyr til at gå rundt i klosterhaverne.

Efter samlingen af italien bliver klosteret renoveret og ført tilbage til den oprindelige stil i slutningen af 1800-tallet.

Fra 1970 til 1973 er Sant´Antimo kulisse til flere scener fra Franco Zeffirellis film af Frans af Assisi >> - filmen hed "Fratello sole, sorella luna" - "Broder sol og søster måne".

Efter 530 år kommer der igen munke til Sant´Antimo - i 1989 flytter de første af de nuværende brødre ind, og da endnu en restaurering i 1992 er tilendebragt gentoptager munkene deres klosterliv, der også indbefatter et meget aktivt ungdomsarbejde blandt områdets spejdere >>Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>