Peck
har solgt gastronomiske specialiteter i Milano siden 1883. Butikken
i Via Spadari i byens centrum har i dag madvarer i stue-etagen, vin i kælderen,
samt kager, kaffe og te og konditori på første sal.
Klik
for store foto fra Peck-butikken >>


Vinkælderen
hos Peck
| En
dag i januar 2008... Der var vin fra 965 producenter i Peck´s
vinkælder den dag. Tilsammen var der i alt 3.12 forskellige etiketter at
vælge imellem - 1.577 var italienske - 1.181 franske og ellers fra resten
af verden.
216 var boblevine, 1.703 var røde, 482 var hvide, 351
dessertvine og så var der 374 forsekllige grappa´er at vælge
imellem.

2009 Restauranten
Cracco har i dag to stjerner i Micelin-guiden, og har altid 1.800 flasker vin
på kortet.

Carlo
Cracco styrer gryderne i via Victor Hugo 4 Tel. 02 87 67 74 Ristorante
Cracco >> 
Artikel
fra 2001
For to år siden (1999, red.) mistede restauranten
Peck i Milano en af sine stjerner i Michelin Guiden, og ganske kort tid efter
lukkede brødrene Stoppani resolut restauranten.
Efter halvandet
års ombygning af lokalerne i sidegaden Victor Hugo ved Peck's madbutik,
var restuaranten i 2001 klar til igen at udfordre gæsters og mad-guiders
kræsne ganer. Navnet blev Cracco-Peck, for medejeren af restruanten
er chefen Carlo Cracco. (I dag er navnet blot Ristorante Cracco - 2009,
red.)
Carlo Cracco har en fortid farseret med Michelin-stjerner,
og gafler og kokkehuer fra de andre restaurant-guider. I
1988 arbejdede Carlo Cracco for 80'ernes italienske mad-guru Gualtiero Marchesi,
og siden tog han til Frankrig i nogle år, inden han resjte til Firenze,
hvor han arbejdede på Pinchiorri, der under hans ledelse fik sin tredje
Michelin-stjerne. Derefter var Cracco
igen tre år hos Marchesi i hans nye restaurant i Albereta mellem Bergamo
og Brescia. Efter at Cracco rejste fra Marchesi, mistede den restaurant en
af sine tre stjerner hos Michelin. Siden
eksperimenterede han med sin egen restaurant i Piemonte, men den lå
tilsyneladende for langt for alfarvej til at det var en god ide. Cracco's
køkken bygger solidt på italienske traditioner, og hans styrke
er, at han er fantastisk til at "lette" de traditionelle opskrifter,
bruge moderne teknikker, og eksperimentere let med nye kombinationer af råvarerne.
Hos Cracco-Peck kan man på menu'en støde på kartoffel-gnocchi
med hanekam, ravioli med gedemælk, løg og sort trøffel, de
traditionelle Milano-retter Osso Buco med risotto og sprøde panerede
kalve-kotletter, samt et udvalg af kød grillet på spyd.
-syl |