Juli 2012


FOTO-REPORTAGE:
Vernazza efter jordskred og oversvømmelse 25.10.2011
- renoveringen er i fuld gang, og Vulnetia server stadig fyldte muslinger...Den 25. oktober 2012 faldt der på fem timer 540 mm regn i området, og der blev registreret 64 større og mindre jordskred.

Cinque Terre - de fem maleriske landsbyer i Liguiren - blev den 25. oktober 2011 ramt af jordskred og oversvømmelse.

Alene i Vernazza skønnes det, at 2 millioner kubikmeter jord, grene og affald ramte byen. Hovedgaden i byen var begravet under et 3,5 til 4 meters højt lag - der ved stationen nåede op på 10 meter. Det voldsomme regnvejr, oversvømmelser og jordskred i Ligurien i 2011 medførte 12 dødsfald.

Genopbygningen er stadig i fuld gang, også selv om opgaven efter den første - og roste - indsats fra Civilforsvaret nu udelukkende er borgernes og kommunernes egen opgave.

På stationen i Vernazza mødes man af et kæmpefoto af landsbyens piazza i dagene efter katastrofen:
I begyndelsen af april 2012 besøgte jeg Vernazza og Monterosso - begge byer blev hårdt ramt.

Så højt stod vandet inde på en af mine favorit-restauranter i Vernazza >> - Vulnetia.
De to andre restauranter under buegangene på pladsen var stadig lukkede i april, og Vulnetia var uden fastnettelefon - men de fyldte muslinger - muscoli ripieni - smagte som altid vidunderligt...

- Et dårligt efterår, konstaterer Tullio på Vulnetia.
- Min mor døde og 14 dage efter kom flodbølgen.

Den kendte restaurant Gambero Rosso var også blevet klar til sæsonstart omkring påske - mens mange andre butikker, barer og restauranter i Vernazza stadig var i fuld gang med oprydning og renovering.

Sådan så der ud her i april 2011 før katastrofen

...og her i april 2012
I Monterosso >> så det sådan ud i byens kirker efter at flodbølger med mudder, træ og affald var skyllet gennem byen i oktober 2011:
Den 27. april fejrede Monterosso byens "genopståen".
Borgmesteren var fuld af ros til byens indbyggere og de mange frivillige, der har hjulpet med oprydning og genopbygning.

-syl

Retur til
5 Terra - Ligurien <<
op /\


Under "hovedgaden" i Vernazza løber et overdækket vandløb.
Det var det, der løb over i oktober 2011. Her renoveres stationen i Vernaz<<
Monterosso 25.10.2011 og en septemberdag i 2012Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>