Maj 2014

Markeder i Rapallo
"Il Tarlo" er et antikmarked, der afholdes i centrum af Rapallo den sidste søndag i hver måned.

Hver torsdag er der stort marked langs havnepromenaden i Rapallo.Skifer fra dalen bag kystbyen Lavagna bruges ikke kun til tagsten i Ligurien - man udsmykker også døre og facader med relieffer af skifer:


Lavagna betyder også tavle, fordi skolernes tavler i gamle dage var produceret af skifer.

Historisk er Rapallo kendt for at være stedet, hvor to vigtige traktater - den ene mellem Italien og Jugoslavien, den anden mellem Tyskland og Rusland - blev underskrevet efter 2. Verdenskrig.

I dag er Rapallo kendt som et mondænt feriested med masser af tennisbaner, samt rideskoler og golfbaner.
Musik-pavillonen i centrum af RapalloI taget er der freskoer af tidens kendte komponisterEn af de skønne madbutikker i stræderne bag strandpromenaden


-syl

Retur til
5 Terre <<

Retur til
Ligurien <<


Fra Recco til Moneglia
på Liguriens østkyst >>Fra H.C.Andersens dagbog den 2. oktober 1833:

Ja, er Frankerige Fornuftens Land, da er Italien Phantasiens (Tydskland og Danmark Hjertets). — Her var Alt hvad man kunde ønske sig paa et Landskab, Apelsinerne hang saa gule mellem det deilige Grønne, Græsgrønne store Citroner duftede os imøde. — Alt var Malerie, og en evig Afvexling, her kom 8 a 10 Capusiner med markerede Ansigter over en forfalden Broe hvor Vedbenden voxte høit opad. — Her saae man ned over de høie Penier der bøiede sig ud over det klasklare Vand. — I Rapallo spiiste vi Frokost; jeg gik ud paa en lille Klippe i Havet, rundt om laae dunkelsorte Bjerge, tæt ved var et gammelt Fange-[Taarn] halvt ude i Vandet, kun ved en lille Tange forbundet med Landet; endnu for tre Aar siden var der Fanger. — (Før vi kom her til saae vi den hele Kyst som besaaet med Villaer og smukke smaae Byer lige op til Genua; Vi kom gjennem et Galerie sprængt gjennem Klippen, her seer man første Gang [side 197] Genua naar man kommer sydfra!) — I Rapallo, saae vi tre fattige Koner der gik og spandt Hør paa en Stok, de havde sneehvidt Haar og gulgul Hud, det vare de livagtige Parcer; Vi kom gjennem to Gallerier, saae en Klippehule, nogle Fiskere i en Baad. — I Chiavari skiftede vi Vogn og fik en skiden, men let Bør. — Vi over nattede i Sestri di Livante, jeg fik det Værelse med den bedste Udsigt, Havbugten indesluttet af Bjerge, Havet blik stille og dog gik der høit Brænding og det lød som en svag fjern Torden. Himlen var som med Ild, lange mørkeblaae Skyer og lyseblaae Klarhed. — (I Eftermiddag har vi skimtet Corsica) paa Veien voxer uhyre store Aloer; et Sted saae man kun dem og Stranden; Nogle havde dem til Gjærde om deres Marker.

Musikpavillon på havnepromenaden med portrætter af hine tiders musikalske idoler
(Verdi, Wagner, Puccini m.fl)


En skøn madbutik i Via Fabrizio D´Andre bag musikpavillonen
Dørdekoration i skifer


Togstationen i RapalloCopyright © 2000 - 2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>