Juli 2011

Side 3: Ferieberetning fra Napoli og omegn:
Kontraster i vulkanens skygge
og vellykket eksperiment med "italiensk kørsel"
Side 1: Rejsen >> - Side 2: Sorrento >> - Side 4: Pompeji >> - Side 5: Napoli og praktisk >>Side 3 - Udflugt til Capri
Jesper og hans familie besøgte Sorrento, Napoli og Capri
Af Jesper HjelmeUdsigt over CapriVi kørte lidt rundt i området, og fandt et lille fiskeleje, hvor man bl.a. kunne blive samlet op til en tur til Capri og den blå grotte.


Jeg husker igen ikke prisen, men denne var lidt i den dyre ende, men det er jo også en lang sejltur, med ophold på Capri og en sightseeing tur rundt om øen, og alle grotterne.


Kysten på vejen til Capri

Lige en bemærkning om GPS'en:
Husk at bruge den "store skærm" (forruden!), og stol ikke blindt på hurtigste og korteste vej, vi oplevede bl.a. at den ville have os op af en gyde hvor der hun var plads til en halv bil. Ved det lille fiskerleje
- luftfoto fra Find vej.dk >> - var der også en venlig parkeringsvagt, og jeg mener at huske at prisen var 1-2 Euro for 2-3 timer, og der var så også hjælp til at bakke ind i båsen.
Man fik faktisk fornemmelsen af, at han også holdt godt øje med bilen, og det er jo ganske betryggende. Her blev der også givet lidt drikkepenge.
Vi holdte der flere gange under opholdet og fik en god behandling.Nægtede at modtage drikkepenge

Nu mens vi er ved parkeringsvagter, så mødte vi også en særdeles venlig og hjælpsom parkeringsvagt da vi besøgte Pompeji, hvor vi have parkeret et pænt stykke væk fra indgangen.
Han var formodentligt offentligt ansat, da han venligt men bestemt nægtede at modtage drikkepenge.Tilbage til Capri.
Vejret var flot, og første stop på sejlturen var den blå grotte.
Det var en blandet oplevelse.
Grotten var flot, meen det er også her man flår turisterne og hænger dem til tørre.

Først skulle man indløse billet ved den "administrative båd" som vist nok var 5 euro, så skulle vi ned i en lille båd som så sejlede os ind i grotten.

Det foregår på den måde at man ved hullet til grotten dukker sig, og bådføreren så vælger det rigtige "bølge" tidspunkt og så trækker båden ind ved hjælp af en håndkæde som er fastgjort i klippevæggen.


Inde i grotten blev vi så sejlet en kort tur, og der blev sunget i bedste "gondol" stil.


De to klipper - Faraglioni hedder de - er et yndet motiv fra Capri

Lyset i grotten er flot og blåligt når det skinner ind gennem åbningen og nedefra hvor det reflekterer op på loft og vægge.

Da vi så var ude igen, forventede bådføreren også drikkepenge, og jeg mente at 5 Euro var passende for 5 minutters sejltur, men de mente den midaldrende grottematros ikke, og så hånligt på de 5 Euro og sagde 10 Euro - 20 Euro.
Jeg gav ham så 10 euro, det er jo ikke tvunget at man skal besøge grotten, men pyt man er jo på ferie, det ødelægger dog stemningen lidt, at man her helt klart fornemmer at det er ren pengemaskine at hive så mange turister til højeste pris gennem grotten som muligt.


De to klipper - Faraglioni hedder de - er et yndet motiv fra Capri

Vi sejlede herefter hen til en lille havn, Marina Piccola, hvor vi kunne gå i land og tilbringe frem til eftermiddagen på øen.


På havnen...

Capri er helt tydeligt jo også et turistmål for folk med en økonomi vi andre aldrig kommer i nærheden af. Hele bugten var fyldt med lystbåde af varierende størrelse, og nogle på størrelse med storebæltsfærger. En af dem, der lå for anker var den Amerikanske privat Jagt "Limitless" (96,5m) >> .


Limitless....

Nede fra havnen kan man tage en bus til byerne og busturen i de smalle busser er også lidt af en oplevelse, særligt når de mødes på de smalle veje.

Det er utroligt at de kan passerer hinanden, og selv om det indimellem tager lidt tid så lykkes det hver gang.

Oppe i Capri by er der en masse butikker, og vi kom frem til en mere eksklusiv gade hvor det var tydeligt på vareudbudet og priserne at her ofte kommer kendte og velhavere.


Den dyre gågade på Capri...

Vi fandt desuden et lille offentligt museum, hvor man kunne se om områdets historie og dyreliv, og man har bl.a. fundet mammut tænder.


Mammuttænderne..

Vi var i øvrigt de eneste besøgende, og de unge damer der passede stedet virkede faktisk lidt forbløffede over at der kom gæster.

Efter en del timer oppe i Capri by kørte vi med bussen tilbage til havnen for at bade lidt.Alberte købte lidt smykker af en hyggelig og venlig ældre herre på stranden, som i øvrigt var meget snaksaglig.
Han var vist nok indfødt og helt nede på jorden, næsten som at være hjemme på Lolland ;-)


Den hvide grotte på Capri...

Da vi sejlede igen fortsatte bådturen således at vi på turen kom hele vejen rundt om Capri, og der blev gjort ophold ved andre grotter (den hvide med flere) som dog blev besigtiget fra turbåden.
Alt i alt en hyggelig dag.

Side 4 - Pompeji i Vulkanens skygge >>

Retur til
Campania-regionen <<

Napoli >>
Amalfikysten >>
Capri >>
Pompei >>

Retur til
Ferieberetninger <<


Links
Jespers fotoweb
Lowland Photo >>


 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

op /\


Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>