December 2011


Danske Connie er ekspert i Napoli, Ischia, Capri
og hele Campania regionen
Connie C. Nielsen

Porto d'Ischia

Email:
connieandnaty
@hotmail.it >>


Fax:
+39 081 98 34 00

Connie har ikke altid været ekspert i området omkring Napoli.

Faktisk havde hun aldrig selv besøgt vulkanen Vesuvio udenfor Napoli, da hun første gang blev sendt ud som guide for over 20 år siden.

Tågen lå også så tykt, at hun havde ingen jordisk chance havde for i det mindste at se bjerget, hun var på vej op til.

- Pludselige stoppede bussen, og chaufføren gik sin vej.


Der stod jeg med 50 englændere og mit bedste skole-engelsk uden at ane, hvad jeg skulle gøre, griner Connie i dag af sit første guidejob, selv om hun ikke dengang syntes, det var spor morsomt.

Hun fik sendt gæsterne på bar, og fandt siden ud af, at bussen var løbet tør for benzin.

Autoriseret guide

I dag er hun ekspert, og har eksamen til at guide i hele regionen Campania, hvor Napoli er hovedbyen.

Hun bor sammen med datteren Naty i hovedbyen Porto d'Ischia i en lelighed med et hyggeligt gårdmiljø for enden af byens hovedgade.Her kommer og går naboerne, og på turen ned af gaden møder Connie den ene efter den anden af de lokale, som hun tilsyneladende allesammen kender.

Danske deller og italienske polpetti

Datteren Naty er ægte italiensk teenager, selv om hun også spiser de danske frikadeller, Connie ikke kan lade være med at lave, når hun alligevel køber fars til de italienske "polpetti'er".

Connie selv er også efterhånden italiener, og hun har ingen planer om nogesinde at returnere til Danmark, hvor hun var damefrisør.

Hvorfor skulle hun også, når hun bor på en halvtropisk Middelhavsø?

Tager aldrig tilbage...

Hun har aldrig tilgivet, at de danske myndigheder solgte hendes lejlighed ved København, fordi personen, hun havde fremlejet den til, snød hende noget så grusomt.

Så er det næsten nemmere at tilgive italiensk bureaukrati, bliver vi enige om, for der er jo alligevel altid noget charmerende ved italienere og Italien.

Det var selvføgelig også en charmerende italiener, der fik Connie til at forlade Danmark.

Den første sympatiske italiener


Faktisk var hendes mand den første charmerende italiener, de tre danske piger mødte efter en uge med lige lovligt nærgående romere, der spillede for meget "latin lovers", når de spottede blonde Connie og veninderne.

Connie var på det tidspunkt temmelig træt af Italien, og havde fortrudt, at hun ikke som sædvanligt var taget til Mallorca.

Men venindernes ferie i Italien gik heldigvis efter Rom til Sorrento-kysten, og så var Connie altså afsat.

Pensionist på Capri

I de første mange år boede Connie på fastlandet syd for Napoli, og drømmen er engang at flytte til nabo-øen Capri, selv om husene dèr koster en formue.

- Men det vil være fint at leve som pensionist dèr, siger hun, med den bagtanke, at hun alligevel også til den tid vil fortsætte med at arbejde som guide for de mange turister, der besøger Capri.

- Det går i blodet, og jeg bliver aldrig færdig med at lede efter nye oplysninger og historier, jeg kan fortælle, forklarer hun.

- Det eneste, jeg aldrig helt har forstået er, hvorfor danskerne endnu ikke har opdaget, hvor skøn en ferie-ø Ischia er.
Det er simpelthen et mysterium.


Og det har hun ret i!


Copyright © 2001-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano