Alt om Amalfi-kysten og området bag kysten:
Amalfi
by >> Papir-museet i
Amalfi >> Sant´Andrea optog i Amalfi
>> Frokost i Amalfi >> Atrani
>> Corbaras tomater >> Cetara
>> Frokost i Cetara >> Conca
dei Marini >> Furore - byen, der ikke er >> Oversøde
kager >> Middag i Furore >> Maiori
>> Frokost med "concerto"
>> Minori >> Positano
- kystens modeby >> Frokost i Positano
>> Praiano >> Ravello
- musik og luksus >> Middag i Ravello
>> Sant'Egidio del Monte Albino >> Scala
- med danske kunstnere >> Tramonti >> Middag
i Tramonti >> Vietri sul mare >> Middag
i Vietri >> Smaragd-grotten
>> "Julekrybbe"
langs kystvejen >> Gemt kloster langs
kystvejen >>
Copyright foto: Costa
Emozioni >> -syl |
-
Cetara var sådan en by, man kørte forbi på vejen til keramik-byen
Vietri sul Mare eller på vej til Amalfi >>
og Positano >>, fortalte Cetaras borgmester mig
i december 2006.
- Men så satte vi et skilt op mod centrum,
og det virker, griner han.

Man
kan dog stadig få fornemmelsen af, at turismen er gået udenom fiskerlejet
Cetara for foden af Falerio-bjerget.

Her
fiskes sardiner og ansjoser, men byen har også en flåde af 12 kæmpestore
tun-fiske-skibe, der med 200 ansatte sejler Middelhavet tyndt.
Her er ikke fyldt med store flerstjernede
hoteller, og et supermarked har endnu ikke fået lov til at ødelægge
fornøjelsen ved at handle i små butikker og boder.
a´Cianiciola
(dialekt for en lille fiskerbåd, man fisker ansjoser fra) er en af Cetaras
gode restauranter >>

Den
lokale ansjos-specialitet
Til gengæld findes nogle af kystens
bedste restauranter i Cetara og man skylder sig selv at smage byens særegne
specialitet - Colatura - en tyktflydende olie-agtig vædske fremstillet
ved at opbevare ansjoser i månedsvis under pres i en træ-tønde.

25-30
kilo saltede ansjoser bliver efter fire måneder til 1,6 - 1,7 liter "Colatura".


Saltet
kommer fra Sicilien og lagringen sker i trætønder.

Giulio
Giordano fra fiske-virkesomheden Nettuno eskperimenterer også med en
moderne udgave af Colatura laret i marmor fra Carrara og med havsalt fra det nordlige
England.

Colatura
bruges til pasta-sovs - gerne med hvidløg og persille - og vi bruger mine
Colatura-flasker til retten Spaghetti
Aglio Olio >> - inden serveringen blander vi to spiseskefulde Colatura
i olie-sovsen.
Alt hos Nettuno og Delfino produceres med håndkraft
- hvert eneste ben i ansjosen fjernes manuelt og placeres kunstnerisk i glassene.


Udover
ansjoserne og Colatura produceres også luksus-tun og masser af olie-syltede
svampe og grøntsager.


I
Cetara bor man i lejede ferielejligheder, og livet drejer sig om aktiviteterne
på havnen, der mere eller mindre livligt diskuteres på de lokale caféer,
hvis man da ikke foretrækker det rene vand ved byens strand.
Det
afslappede liv på Cetaras pladser


Frokost
i Cetara >>
Conca
dei Marini >>
-syl
| Retur
til Amalfi-kysten << Retur
til Campania << Restauranterne i
Cetara >>
Ansjos = Alice el. Acciuga/e
Sardin = Sarda/e
Links "Ansjosens
venner" >>
Colatura- producenterne Nettuno
& Delfino
>>  ligger
dør om dør i Corso Umberto 1 i Cetara.
Cetarii
>>  via
Largo Marina 48/50 sælger også de lokale produkter
Vi
- en gruppe udenlandske pressefolk - besøgte Nettuno. - Et helt
klart politisk valg af borgmesteren, i følge fruen hos Delfino,
der næste dag skulle til støttedemonstration for Berlusconi i Rom!
Cetara
har dog også et luksus-hotel med en fantastisk beliggenhed på
klipperne

    Cetus
>>  |