Mafierne

2009
Bookmark and Share

Mafiaen bruger også Facebook
- bossen Toto Riina har over 6.000 fans


August 2010:
Mafia sender sms til fængslede vi tv-programmer >>

Den italienske tv-kanal "Canale 5" genudsendte i julen 2008 tv-serien "Il Capo dei Capi " om mafiabossen Toto Riinas liv fra barndom til arrestation.

Salvino Caputo er medlem af den regionale Antimafia Kommission på Sicilien, og kalder fænomenet med tv-serier om mafiabosser for allarmerende.

Walter Giannó har med sin blog skabt opmærksomhed omkring Facebook fanklubberne for mafiosoer.

Han har personligt kontaktet nogle underskrivere:

- En pige kaldte Riina en "myte" og gav som begrundelse, at hun godt kunne lide mafiafilm og "godt kan lide personernes karakter!"...

En anden fortale, at "det vil være rart at kunne tale om Riina som én der er vokset op i elendighed, og som alligevel er lykkes med projektet om at blive mafiaboss" - og at "han begyndte jo med at ville hjælpe sine folk...."

En tredje begrundede sit medlemsskab af fangruppen med at "onkel Toto Riina er et eksempel man burde sammenlige med alle politikkere, med alle de korrupte italienske politikkere"...

Walters Giannós blog >>

Artikel fra januar 2009

"Il Capo di tutti i Capi" - Corleone-mafiaens boss Toto Riina har siddet i fængsel siden den 15. januar 1993.

Nu har Riina fået sin egen fangruppe på internet - nærmere bestemt på Facebook, hvor lige nu (7.1.2009) 6.270 personer erklærer sig som fan af mafiabossen.


Facebook-fænomenet har fået anti-mafia undersøgelsesdommere i Palermo til at rette blikket mod internet, og noget tyder på at der snart åbnes en officiel undersøgelse af fænomenet.


Riina fansiden

Den nationale antimafia chef Pietro Grasso siger til dagbladet La Repubblica >>, at han ikke er overrasket over at mafiaen nu også ser ud til at ville bruge internet til at finde folkelig opbakning og måske endnu mere til kampagner som for eksempel af få afskaffet det såkaldet "paragraf 41 bis fængsel", der betyder at mafiadømte er både mere isolerede og overvågede end andre indsatte i de italienske fængsler.

- For år tilbage prøvede bosserne i de fine stuer i Palermo at få indflydelsesrige journalister til at støtte deres kampagner, så hvorfor udelukke, at de i dag også prøver at udnytte alle moderne mediemuligheder.

Andre mener, at Facebook grupper også vil propagandere for at nogle mafiadomme har været forkerte og at et af formålene er at så tvivl om det italienske retssystem.

Et hav af mafia-fangrupper

Også bossen Bernardo Provenzano - ligeledes i fængsel - har sin egen fan klub på facebook - her er dog kun indskrevet 653 fans.
Siden "Toto Riina ud af fængslet" har i dag 425 medlemmer...

Facebook har for nyligt bedt privatpersoner om ikke at offentliggøre foto af ammende kvinder, hvor brystet er synligt - men sidens ejere i Californien har meddelt at man ikke har til hensigt at fjerne mafia-bossernes fanklubber fra internet.

Europa-parlamentarikeren Claudio Fava mistede sin far - redaktøren Giuseppe Fava - i et mafiamord den 5. januar 1984.

Fava udtaler, at han i princippet er imod enhver form for censur, men at han finder det problematisk, at man konstruerer falske myter på internet - et udtryk for et sygt samfund, siger han.

En helt speciel fangruppe mener at bossen Bernardo Provenzano skal helgenkåres - den gruppe har dog kun 242 medlemmer...

Salvatore Borsellino - bror til den myrdede antimafiadommer Giovanni Falconi - mener af de mange facebook-fangrupper er et led i en kampagne, der skal besværliggøre retssystemets arbejde og så tvivl om allerede afsagte mafiadomme.

...men også mafia-modstandere

Mafia-fans´ene får dog også modstand - facebookgruppen imod for eksempel Bernardo Provenzanos fanklub har nu 5.370 medlemmer.

-syl

Retur til
mafiaerne <<


Artikler
Arrestationen af
Bernardo Provenzano
i Corleone i 2006 >>


Landsbyen Corleone på Sicilien blev verdensberømt - eller rettere "verdens-berygtet" efter "Godfather"-filmene, hvor den amerikanske mafia-familie havde efternavnet "Corleone" Men Corleone er også den landsby, mange danske par har valgt at blive gift i >>

Mordene på antimafiadommerne Falcone og Borsellino i 1992 >>


Links

Niks - jeg vil simpelthen ikke
linke til Riinas fanside!

Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>