Opdateret
9. marts 2013

Bookmark and Share
Konklavet begynder tirsdag den 12. marts
- første afstemning forventes tirsdag kl. 19
Følg pavevalget fra Rom time for time med Charlotte Sylvestersen på italy.dk´s Facebook-gruppe >>


PAVELOTTERIET
Noget tyder på, at kardinalernes langsommelighed til at fastsætte en dato for konklavets begyndelse også bunder i, at forskellig fraktioner af kardinaler for alvor er ved at køre deres egne favorit-kandidater i stilling.

Der talers lige nu om San Paolos Odilo Pedro Scherer som "papabile" (en pave-egnet).En latinamerikansk outsider-kandidat kunne derfor være mexicaneren Francisco Robles Ortega fra Monterrey.

Også den kun 55 år gamle filippiner Luis Antonio Tagle, der blev udnævnt som kardinal i november 2012, regnes lige nu for en at de outsidere, man skal holde øje med.

Artikel fra 7. marts 2013
Så er alle 115 kardinaler i Rom. Sidste mand var Jean-Baptiste Pham Minh-Man fra Vietnam
Forberedelserne til konklavet >>, der skal vælge den katolske kirkes nye overhovede minder mere og mere om en jordisk valgkamp
.

De 115 valgbare kardinaler er nu alle ankommet til Rom, og de holder møde hver formiddag og eftermiddag som forberedelse til konklavet.

Det Sixtinske Kapel >>
er nu lukket for turister, og Peterskirken er blevet reserveret til en "før-konklave-gudstjeneste" om eftermiddagen mandag den 11. marts.
Det tyder alt sammen på, at konklavet burde begynde tirsdag den 12. eller onsdag den 13. marts.ITALIENERE MOD VERDEN
Det forlyder at en stor gruppe af mere konservativ indstillede italienske kardinaler og med dem de udenlandske kardinaler, der har deres daglige gang i Vatikanet, ønsker at gå i gang med konklavet så hurtigt som muligt.

En stor gruppen ikke-italienske kardinaler ønsker derimod god tid til pavevalget, og ikke mindst tid til at diskutere de mange problemer og udfordringer den katolske kirke står overfor.

De "langsomme" kardinaler har ladet pressen forstå, at de ikke ønsker at feje problemer som kommende reformer som f.eks. ret til prævention og en diskussion af cølibatet ind under gulvtæppet ved hjælp af et hurtigt pavevalg. Der er altså tale om en gruppe mere moderne indstillede kardinaler overfor traditionalisterne.

UDENLANDSKE KARDINALER VIL VIDE,
HVAD DER SKER I "HOVEDSÆDET"
De kardinaler, der ikke har deres daglige gang i Vatikanet ønsker også garantier for at den fremtidige kommunikation mellem "hovedkvarteret" i Rom og "filialerne" bliver bedre end i dag.

Mange har også givet udtryk for at de ønsker at vide, hvad der står i det hemmelige dossier >> om forholdene og magtkampene i Vatikanet, som tre kardinaler de seneste måneder har samlet sammen, og som den afgåede pave har bestemt udelukkende er til brug for efterfølgeren.

Andre ønsker også at vide mere om hvordan det står til med finanserne, og hvad der egentligt foregår i vatikanbanken IOR.
Nogle kardinaler ønsker endda, at vatikanbanken forandres til en såkaldt etisk bank med åbne regnskaber.


Ugebladet "Chi" har offentliggjort de første foto af Pave Emeritus Ratzinger - på spadserertur med baseball-kasket.

ØNSKE OM MODERNE PAVE FRA USA
New York Times og CBS har offentliggjort en meningsmåling, der viser at de amerikanske katolikker ønsker en mere moderne leder af den katolske kirke end hidtil.
Det moderne består netop også i, at en kommende pave bør åbne op for prævention, og for en diskussion af cølibatet.

Den komplette liste over de 115 kardinaler, der skal vælge den nye pave >>.
Sandsynligvis bliver én fra listen valgt som pave, men det er i teorien også muligt at vælge en pave, der ikke er kardinal i dag.

To kardinaler har meldt afbud.

Julius Darmaatmadja fra Indonesien har meldt fra på grund af sygdom, mens Keith O'Brien fra Edinburgh har meldt fra på grund af, at han er personligt indvolveret i flere sexskandaler.

EUROPA SIDDER PÅ MAGTEN

28 af de valgberettigede kardinaler er italienske, og 32 fra resten af Europa - i alt er der altså 60 stemmeberettigede europæiske kardinaler.

14 kardinaler kommer fra Nordamerika, 19 fra Latinamerika, 11 fra Afrika, 10 fra Asien og én fra Oceanien.

syl

Retur
til den
katolske kirke <<


Sådan foregår
konklavet >>


Hemmligt dossier
venter den nye pave >>


11.2. Pave
Benedikt går af >>op /\


Copyright © 2000 - 2013. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>