Maj 2011
Bookmark and Share

Pave Johannes Paul II saligkåred den 1. maj 2011
- romerne skulle vælge mellem kirken og 1. maj koncert
Artikel om Padre Pio, der belv helgenkåret i 2002 >>

Pave Johannes Paul den Anden - pave nummer 264 - døde 2. april 2005 kl. 21.37.

Johannes Paul II´s "Helgenfabrik"

I GP2´s regeringstid blev der fra 1978 til november 2002 blevet udnævnt 483 nye helgener >> (santificati), og 1.345 nye saliggjorte (beatificati) til den i forvejen lange liste.

Fra 1588 til 1978 (390 år!) blev 296 helgenkåret og 827 saliggjort af katolske paver.Saligkåringen af afdøde Pave Johannes Paul II (GP2) trak over én million mennesker til Peterspladsen søndag den 1. maj 2011, og begivenheden transmitteredes naturligvis også direkte i Italiensk tv.


Logo fra Roms hjemmeside med alle de praktiske
oplysninger om saligkårelsen
, der blandt andet
forventes af skabe store trafikale problemer.

På andre tv-kanaler transmitteres der live fra den traditionelle 1. maj-koncert i Rom, der i år byder på musik og sang af blandt andre Eugenio Finardi, Gino Paoli, Daniele Silvestri, Modena City Ramblers, Francesco De Gregori og Ennio Morricone >>.

Lynhurtig salig- og helgenkårelse
Sagligkåring er første skridt på vejen til helgenstatus i den katolske kirke, og allerede på 2-års dagen for Johannes Paul II´s død den 2. april 2007 var den katolske kirke færdig med at sagsbehandle saligkåringen af den tidligere pave.Forhandlingerne om saligkåring og helgenstatus er en retsagslignende procedure, hvor det skal bevises, at en person er både en eksemplarisk kristen, men også har udført mirakler.

Processen omkring Johannes Paul den Anden blev indledt allerede få måneder efter hans død, den 28. juni 2005, og der var nærmest tale om en rekord, hvor Pavens liv og levned blev kortlagt i alle nødvendige detaljer på kun 21 måneder.

Akterne blev derefter sendt til den afdeling i Vatikanet, der skal godkende først saliggørelsen og siden tildele status som helgen.

En helgen skal have udført mindst ét mirakel
For GP2´s fans er der ingen tvivl om hans helgenstatus, men først skal mindst et mirakel godkendes.

GP2´s mirakel er nonnen Marie Simon Pierre.
Den franske nonne, der i dag er 50 år, fik i 2001 beskeden om at lide af Parkinsons syge, og hendes situation forværredes i de kommende år.
Marie Simon Pierre var i Rom under saligkårligen, og talte blandt andet til en messe dagen før kåringen.

Efter pavens død bad hun sammen med anden nonne om GP2´hjælp, og i begyndelsen af juni 2005 holdt hendes hænder op med at ryste.
Hun kunne igen skrive breve, hvor hun før ikke engang kunne holde på en blyant.

Marie Simon Pierre er selv overbevist om, at hendes helbredelse er et mirakel af Johannes Paul den Anden, men hun taler helst ikke om det.

Tidligere har hun dog udtalt, at hun mens hun sov, hørte den afdøde paves stemme:
"Tag en blyant og skriv" - og det gjorde hun så, da hun vågnede.

- Jeg var syg, og nu er jeg rask. Det er op til kirken at beslutte, om der er tale om et mirakel, udtalte nonnen til Vatikanets radiostation.

Johannes Paul II siges også mirakuløst at have givet et alvorligt sygt polsk barn evnen til at gå tilbage. re på en messe for den avdøde paven.

-syl

Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>