Mafia

2010
Bookmark and Share

Mafiaosi kommunikerer med falske sms til tv-programmer

 


Artikel fra august 2010
"Alt er ok, Paolo".

Sådan lød en af de utallige sms-beskeder, der i fodboldprogrammet "Quelli che il calcio..." på RAI 1 kunne læse i den rulletekst, der kører nederst på tv-skærmen med seernes sms-beskeder under helt programmet.Netop denne besked kunne i følge den tidligere italienske vicechef for antimafia-dommerne >> Enzo Macrí læses på flere af de programmer, der viser seernes sms´er, og i følge ham var beskeden en mafia-meddelelse.

Fængslede mafiosoer har specielt strenge forhold i de italienske fængsler >>, men har dog ret til at se tv, og de har på denne måde modtaget beskeder fra folk udenfor fængslerne.

Denne nye måde at kommunikere på blev opdaget i maj i år, og chefen for den italienske mafiabekæmpelse Piero Grasso har nu sat en undersøgelse i gang af de sms´er, der ruller hen over tv-skærmen.

Det understeges, at tv-stationerne og de enkelte programmer ikke anses for at være medskyldige, da de transmitterede sms´erne tilsyneladende udvælges enten automatisk eller helt tilfældigt.

Mafiosi har tidligere være kendt for at kommunikere vis små papirlapper, mens mobiltelefoner i dag regnes for at være for nemme at aflytte.

-syl


Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>