Juli 2012

Bookmark and Share
Mafiaerne A/S:
En årlig omsætning på 130 milliarder euro - 6% af BNP
(Ca. 1.000 milliarder kroner)KILDE:
SOS IMPRESE >>
- Confesercenti

Narko er stadig den sektor, hvor de italienske mafiaer har den største del af deres omsætning - den skønnes at være 59 mia. euro.

Det er den italienske detailhandels-forening og de erhvervsdrivende "nødshjælp - SOS Virksomheder - der hvert år forsøger at sætte tal på mafiens "forretninger".De fire største "mafia-firmaer": Cosa Nostra fra Sicilien, 'Ndrangheta fra Calabrien, Camorra fra Napoli-området og Sacra Corona Unita fra Puglien "producerer" et for andre erhvervsfolk overordentligt stort overskud - omkring 70 milliarder euro.

Mafiaernes våbenhandel skønnes at omsætte for 5,8 mia. euro, mens smugleri, der tidligere var en stor forretning i dag kun skønnes at omsætte for 1,2 mia. euro.
Indtægter fra prostitution udgør også en stadig mindre del af mafiaernes omsætning - omkring 600 millioner euro.


Afpresning - de såkaldte beskyttelsespenge - giver mafiaerne en indtægt på 21,6 mia. euro.
Det skønnes, at 160.000 italienske virksomheder betaler beskyttelsespenge til mafiaerne og andre 180.000 erhvervsdrivende skønne at have lånt penge - ofte til ågerrenter - at mafiaerne. Pengudlån udgør en voksende del af mafiaernes omsætning.

Ulovlige spil og væddemål, salg af falske mærkevarer, svindel i landbruget og aktiviteter i byggebrancen skønnes at bidrage med 24,7 mia. euro af den samlede omsætning.

Udgifter til løn og advokater
Confesercentis detaljerede skøn over mafiaernes omsætning inkluderer også løn til cheferne, ansatte, fængslede og mafiosi på flugt - det skønnes at koste "virksomhederne" 1,76 mia. euro om året -mens 450 går til logistikken.
Mafiaernes udgifter til korruption skønnes at være 3,8 mia. euro, og 700 millioner går til advokatudgifter. De årlige investeringer i nye forretningsområder skønnes at være 30 mia. euro.

De nye forretningsområder er for eksempel fødevareindustrien, hvor mafiaerne er dygtige til at forfalske etiketter og fremrykke sidste salgsdato.


Mafiaerne A/S sidder dermed på 6% af det italienske brutto national produkt.

Tarifferne for beskyttelsespenge
2012-rapportten indeholder et meget detaljeret afsnit om organisationen af afpresning i Palermo og Napoli.
Beskyttelsespengenes størrelse kan være alt fra 1 euro om dagen for at have en bod på markedet i Palermo til flere tusinde euro i månedlig "afgift" for eksklusive butikker og store supermarkeder.
Man betaler også op til 10.000 euro for at "beskytte" en større byggeplads i Palermo.

Italiens rigeste bank!
Mafiaerne A/S skønnes at være den italienske "bank", der har flest likvide midler - 65 milliarder euro.

-syl

Retur til
Mafia <<


Juli 2012:
"Mafia-frie" landbrug
brændes af >>
op /\


Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>