14. februar 2011
Bookmark and Share

Over 5.000 illegale indvandrere fra Nordafrika
er gået i land på Lampedusa de seneste seks dage

Statistik
Så mange illegale indvandrere ankom til de italienske kyster fra 2005 til 2009:

2005 - 22.939
2006 - 22.016
2007 - 20.455
2008 - 36.951
2009 - 9.573

Nye regler for immigration samt aftaler om kontrol af kysstrækninger i Nordafrika med f.eks. Libyen fik antallet af båd-indvandrere til at falde drastisk i 2009 og 2010:

Antal båd-indvandrere fra
1.8. 2009 til 31.7.2010:
3.499

(Kilde: Corriere della Sera)

Artikel fra februar 2011
I følge avisen Corriere della Sera koster en "billet" fra Nordafrikas kyst til den italienske ø Lampedusa lige nu mellem 2.000 og 3.000 euro.


Over 5.000 illegale indvandrere primært fra Tunesien, men også fra andre nordafriskanske lande, er på kun seks dage fra onsdag den 9. februar gået i land på øen Lampedusa, der befinder sig 113 km fra den Nordafriskanske kyst..
Andre både ankommer til Siciliens sydlige kyster.

CASE: Haziz er en 30-årig fysiker fra Tunesien. Som mange andre opfatter han blot Italien som et mellemstop. Han vil til Frankrig, hvor familiemedlemmer lever. Hans rejse tog 24 timer og kostede 2.700 euro,

Time for time, dag og nat, ankommer flere både med nordafrikanske indvandrere på jagt efter et bedre liv.Lampedusas center for midlertidig ophold for indvandrere er blev på grund af nødsituationen genåbnet søndag.
Mandag morgen opholdt et sted mellem 2.000 og 2.400 primært tunesere på centret, der har plads til 800.

Inden da opholdt de mange mennesker sig på molen på Lampedusa, på havnestationen, i den tidligere rådhussal, på fodboldbanen og på et religiøst center.

De illegale indvandrere bliver sendt fra øen med skib og fly, og placeret på indvandrerercentre andre steder i Syditalien.
Her skal deres identitet kontrolleres, og deres status som enten illegal indvandrer eller som flygtning undersøges.

Italien har lige nu plads til omkring 6.000 personer på centre for indvandrere, men der tales allerede om at udstede hurtige midlertidige opholdstilladselse til de personer, der formodes af kunne opnå flygtningestatus.

Flere advarer mod denne akutte løsningsmodel, der kan resultere i en udslusning i det italienske samfund af de kriminelle elementer, man allerede nu ved blander sig med indvandrer-strømmen.


Minister vil have hjælp af EU


Udenrigsminister Franco Frattini vil bede EU gribe ind, og hjælpe med at forhindre indvandrerstrømmen, blandt andet ved at blokere udsejlingen fra havnene på Nordafrikas kyster.

- Vi har aktiveret alle mekanismer for at redde disse folk fra at dø, men det kan ikke være Italien, der skal organisere bådene, der sender dem retur, siger ministeren til avisen Corriere della Sera.

Efter besøg i Syrien og Jordan har udenrigsministeren derfor også lagt et besøg mandag aften i Tunesien ind i kalenderen.

Frattinis forslag om at sende enten italiensk politik eller militær til Tunesien for at bremse bådene afvises katagorisk af den tunesisk regering.
Alternativt vil Frattini bede om at den italienske flåde får lov til at patruljere i tunesisk farvand.

- Der er tale om en bibelsk folkevandring, og gør den tunesiske regering ikke noget, så vil titusinder komme til Italien, udtaler Maroni, der sammenligner situationen med Murens fald i 89´.

Maroni kritiserer også EU for at være bureaukratisk og tage alt for lang tid til at svare på det italienske nødråb.

Indenrigsminister Roberto Maroni mødes også i denne ude - på onsdag - med Tunesiens nye regering.

Den katolske hjælpeorganisation Caritas oplyser, at strandene i Tunesien er fyldt med folk, der er klar til at tage med båd til Lampedusa.

Lampedusas viceborgmester Angela Maravento fra det indvandrerfjendske parti Lega Nord er tilfreds med, at de mange mennesker bliver transporteret væk fra øen.
- Vi er et turiststed, ikke en desperationens sted, udtaler hun til Corriere della Sera.
- Når de ikke længere lever i diktaturer, hvad vil disse illegale indvandrere så her hos os.

Byrådsmedlem Giuseppe Palmeri fra Partito Democratico derimod frygter at Lampedusa bliver til et "Far West" fordi Indenrigsministeriet har besluttet at sende yderligere 40 betjente til øen for at holde øje med de mange indvandrere.

Tragedier på havet

Også denne seneste bølge af indvandring fra havet har allerede sine tragedier.
En båd med indvandrere forulykkede lørdag i Gabes Golfen.
Èn druknede og én er stadig savnet.

På havnestationen forlød det lørdag aften, at der var signaleret et sted mellem 40 og 60 overfyldte både på vej mod øen i favandet mellem Nordafrika og Lampedusa.

-syl

Retur til
Immigration <<

Øen Lampedusa >>


Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>