Mafiakriminalitet

18. juli 2010
Bookmark and Share
Under 100 deltog i mindehøjtidelighed i Palermo
for den mafiamyrdede undersøgelsedommer Paolo Bosellino

- på 18-årsdagen mandag den 19. juli 2010 deltog 500 i mindehøjtidlighed

- Vi har i årevis vidst at der bag attentatet ikke kun er mafiabosser, men vi mangler beviserne, udtaler Piero Grassi, der siden 2005 har været chef for den statslige Direzione Nazionale Antimafia.


 


19. juli 1992 kl. 16.58:
Mafiaen sprænger den sicilianske mafia undersøgelsesdommeren Paolo Borsellino og hans fem livvagter Agostino Catalano, Emanuela Loi, Vincenzo Li Muli, Walter Eddie Cosina og Claudio Traina i luften.

Knap to måneder tidligere var samme skæbne overgået Boresellinos kollgega Giovanni Falcone, hans hustru og livvagter, da en bombe sprang på vejen mellem lufthavnen og Palermo by.

18. juli 2010:
18 år senere vågner Palermo op til synet af en ødelagt statue af de to myrdede dommere.

Printscreen fra Corriere della Sera

Gipsstatuen var opsat på den centrale Via Libertá (Frihedens vej) i Palermos centrum i anledningen af 18 årsdagen for attentatet i morgen mandag den 19. juli.

Mindehøjtidligheden for attentatet fandt sted søndag formiddag fra kl. 9, men kun omkring 100 personer - flere af dem tilrejsende fra andre dele af Italien og ingen repræsentanter fra det officielle Italien - var mødt op til lejligheden.

Deltagerne i mindehøjtidligheden viftede med røde notesbøger.
Netop en aldrig fundet rød notesbog tilhørende Borsellino har spillet en central rolle i det opklaringsarbejde, der trods flere retssager og domme aldrig er blevet endeligt afsluttet.

Broderen Salvatore er dog stadig optimist:
- Vi er i dag ved et vendepunkt i efterforskningen, lød hans budskab ved den triste mindehøjtidlighed.

Salvatore Borsellino gentog dog også ved denne årsdag, at der stadig er kræfter også fra myndighedernes sider, der arbejder på at forhindre de skyldige i at blive fundet og dømt.

-syl


Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>