Sommer & Folkesjælen

2005

Bookmark and Share

Agurketid!
Den første Madonna er begyndt at røre på sig...
- Madonna bevægede sig to gange den 25. juli - omkring frokost og klokken otte om aftenen, udtaler Francesco Barbetta fra Civilforsvaret til det italienske nyhedsbureau Ansa >>


- Personligt har jeg ikke set noget, og kan derfor intet sige, udtaler sognepræst Don Oreste.Don Oreste har dog straks informeret biskoppen i området, der dog endnu ikke har informeret Vatikanet.
- Instinktivt tror jeg ikke på det, men jeg vil vurdere dokumenter og vidneudsagne, og så tage stillign til, at der skal oprettes en (mirakel, red.) kommission, siger biskop Giovanni Rinaldi.

Biskoppen forklarer "miraklet" på denne måde:
- Desværre er der så megen lidelse i verden, at folk bliver meget indstillet på at ville se guddommelige tegn.

Artikel fra juli 2005

Hver sommer har sin "agurke-historie" og endnu inden den italienske sommerferie offiecielt begynder fredag den 29. juli, ser det ud til, at årets historie er klar til at blive skudt af:

Mirakel eller strækøvelser?
I byen Acerra øst for Napoli er Madonna-statuen i byens Peterskirke blevet træt af at stå ubevægelig hen.Nogle kvinder hævder, at de under den daglige rengøring af kirken i midten af juli så Madonna bevæge sig.

Madonna-statuen skulle efter sigende have bevæget benene, samtidig med at hendes kjole blev gennemsigtig og man derfor kunne se hendes hudfarvede ben gennem kjolestoffet.

Jacopo Fo har med sin families sædvanlige sans for humor foreslået, at Madonnaén i Acerra blot har følt trang til at strække sig lidt efter i årtier at have stået ubevægelig hen.

I et indslag i tv-avisen mandag den 25. juli var det tydeligt, at sognepræsten Don Oreste var bekymret over begivenheden.

Don Oreste opfordrer til at se tiden an, og ikke straks tale om et mirakel.

"Ægte" mirakler skal jo godkendes af kirken, og indtil videre er Don Orestes store problem at opretholde ro og orden i og omkring kirken.

Til at hjælpe sig har han den lokale afdeling af civilforsvaret (Protezione civile), der har påtaget sig at være tilstede for at forhindre tumult-agtige scener både inde i og udenfor kirken.

San Pietro-kirken i Acerra er nemlig straks blevet et pilgrims-mål for mirakel-sultne italienerne.
Kirken er i disse dage fuld af både nysgerrige og folk, der helt alvorligt håber på at få del i miraklet, og dermed få deres bønner opfyldt af Madonna-statuen.

Masser af fotos
Foran statuen glimter blitz-lys fra både kameraer og mobiltelefoner, og flere mener, at have dokumenteret "miraklet i Acerra.

-syl

Retur til
Kirken <<


Retur til
Folkesjælen <<


Flere unge er troende -
men troen er "utrolig" fleksibel >>


Sommer-artikler
Turisme >>
Natteliv >>
Flirt-ordbog >>
På Motorvejen >>
Sand-skulpturer >>
Camping-menu >>
Skovbrænde - hver sommer >>
Italienernes ferievaner >>
Ekstrem sommer - 2003 >>
Samme liggestol i eller år >>
Antikke turist-plakater >>
Sommerpasta med squash >>


Madonna´en i Acerra

- Jeg var i kirken for at bede med min rosenkrans, da Madonna-stauen pludeslig blev levende, fortæller Gaetano teracciano på 21 år til kanalen Tgcom.

- Statuens klæder, der er af gips og marmor blev gennemsigtige og benene fik kødfarve.
Hun bevægede tæerne.
Jeg havde min telefon med og fotograferede hende.

Her er hans foto:

Copyright © 2005-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano