Litteratur

December 2007
"Mit Toscana" af Rie Boberg og Anne-Li Engstrøm

Et brag af en øjenåbner: Anmeldelse af Erling Weise

Erling Weise
er dramturg og bor i Valby
og har anmeldt Rie Bobergs bog
"Mit Toscana" for www.italy.dk


Omslagsfoto herunder
Artikel fra juni 2007

Har du ikke før været i Toscana, så kan jeg med garanti forsikre dig for, at du får lyst til det, når du har læst Rie Bobergs "Mit Toscana".


I sin bog blander Boberg flere genrer: rejseoplevelser, erindringer og madopskrifter, og resultatet er en kulturel rejsebog, der giver dig indblik i, hvordan det vil være, at opdage regionen fra dens smukkeste og mest indtagende sider, - dette ikke mindst på grund af fotografen Anne-Li Engstrøms betagende fotografier i sort-hvid og farver, som bogen er rigt illustreret med.

Det er vidunderligt, at læse en rejsebog med et så personligt engagement som denne.Bøger af den kaliber er sjældne inden for genren.
Sidst jeg læste noget sådan var Lawrance Durrels klassiker "De Græske Øer".

Jeg synes der er tale om et brag af en øjenåbner om det vidunderlige Toscana.

I bogen følger vi Rie Bobergs, og hendes mand kunstmaleren Jørgen Bobergs vej ind i "det toscanske"; fra de etablerer sig for mange år tilbage i en lille landarbejderbolig med tilliggende olivenlund, og til i dag hvor hun ernærer sig som bl.a. olivenolieproducent, skribent og journalist.

Tidligere har hun udgivet "Olivenolie" og "Italienske oste".

"Mit Toscana" er skrevet i et energisk og livgivende sprog, krydret med lokalkoloritten fra regionen og mange spændende originale toscanske madopskrifter.

Man føres via hendes personlige oplevelser ud på spændende ture til fantastiske egne og spisesteder og oplever toscanernes liv såvel i hverdag som til fest.


Byen parret bor i hedder Pietrasanta, og er tilholdssted for kunstnere fra hele verden, og man får i bogen et herligt indblik i hvordan verdenskunst mødes med det lokale.

Fra Pietrasantaegnen, hvor der arbejdes med marmor i alle afskygninger, bevæger man sig i bogen ud i hele Toscana og får viderebragt herlige oplevelser og egnsbeskrivelser garneret med egnstypiske opskrifter og lokale, historiske og nutidige anekdoter.

Bogen er ikke bare en fornøjelse at læse, men kan sagtens anvendes som en rejseguide, der fører en ud i regionens mindste afkroge, fra de appeninske alper, de fem små byer Cinqueterre, La Spezia og marmorområdet Carrera i nord til Firence og Arezzo vestpå ind i landet og til Montepulciano længere sydpå.

Vil du selv fornøje dig med bogen, eller måske også give den som en gave, så fås den nu i boghandelen fra forlaget Thanning & Appel. Bogen er indbundet og fås til den beskedne pris af 199, - kr.

Erling Weise

Retur til Rie Boberg <<December 2007:

Rie Bobergs bog "Mit Toscana" er af www.cookbookfair.com udvalgt som bedste danske
bog i katagorien "
"Best Italian Cuisine Book"Copyright © 2007. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano