RIE'S SIDER

Juni 2001



Mafia'ens spisevaner

Det sicilianske køkken >>


Efter et fyldigt måltid sluttes af med de to sicilianske kaloriebomer.
Her er "cannoli'erne"
:



Og her desserten "Cassata":





Rie Boberg bor i Solaio i Toscana samme med sin
mand og sin søn.
Hun er olivenbonde, skribent, forfatter og ekspert i at købe italienske huse.


Maleri af Jørgen Boberg

Artikel fra juni 2001

Hvis nu du var bossernes boss, il capo di tutti i capi, mon ikke du så engang imellem ville nyde et dusin østers, et par halve hummere skyldet ned med tår champagne eller en gang russisk kaviar.

Sådan spiser rigtige bosser bare ikke.

Bestiller de champagne og kaviar til cellen er det kun for at imponere eller fordi det drejer sig om parvenuer i mafiaens rækker.

En rigtig boss spiser fåreost, typisk den sicilianske fyldt med peber, og fåre- og gedekød.



Et almindeligt måltid, hvad enten det foregår i cellen eller under pergolaen, indledes med oliven og fåreost, derefter pastaret for eksempel bestående af korte pasta-typer med aubergine og squash, fulgt af kastreret lam på grillen med en salat af løg og ansjoser, eventuelt artiskokker, hvis det er sæson.

Derefter følger salsicci pølser, panerede grøntsager, fyldte peberfrugter og en god gang caponata, en siciliansk specialitet bestående af fritterede aubergine og bladselleri, som er blandet med oliven, kapers og tomat.

Og til afslutning naturligvis de berømte sicilianske desserter canoli og cassate, begge kaloriebomber baseret på den friske ricottaost.

Dertil den næsten sorte og meget kraftige sicilianske vin.

Der er ikke noget at sige til, at et af mafiabossernes problemer er overvægt og dårlig lever - men af dem selv dog betragtet som et mindre problem, i betragtning af, at mange måltider er sluttet af med afsigelsen af en dødsdom eller to, men altid efter maden:
Andet ville være dårlige manerer.

Ciao, ciao
Rie Boberg
Solaio
Italia


Copyright © 2000-2007. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano