21. februar 2013

Bookmark and Share
Risiko for grumset parlament og svag regering
Valgkampen slutter kl. 24 fredag den 22. februar


Frau Merkel misbrugt af
Mario Monti
Mario Monti udtalte onsdag den 20. februar, at den tyske kansler Merkel ikke var begejstret ved udsigten til en PD-regering i Italien.

Fra Berlin kom der lynhurtigt en katogorisk meddelelse om, at den tyske kansler overhovedet ikke ønsker at blande sig i den italienske valgkamp.

Partito Democratico (PD) - det nærmeste Italien kommer på et Socialdemokrati - stod indtil spærretiden for meningsmålinger den 9. februar til at blive det største parti i det kommende italienske parlament.

Dermed vil partiet automatisk modtage en flertalspræmie >> og få 55% af pladserne i det Italienske Deputeretkammer >>

Samtidig har Monti i det seneste dage også udtalt, at Bersani "kan blive en god regeringsleder", mens han ellers i sidste uge sendte den modsatte besked:
"Jeg har intet tilfællges med PD og deres koalition".


Monti koalitionens problemer stopper ikke der.

Berlusconi påstod på et valgmøde i Milano mandag, at Monti-listens kandidater risikerer slet ikke at komme i parlamentet.

Berlusconi sagde, at meningsmålinger viser, at Monti-listen ikke når den spærregrænse på 10% af stemmerne, der gælder for koalitioner.

Til gengæld tager Europa Parlamentets formand Martin Schulz, der i 2003 blev kaldt Kapó af Berlusconi, bladet fra munden i et interview med magasinet Bild.
- (Berlusconi) har med sin uansvarlige regering og sine seksuelle eventyr givet Italien problemer. Jeg har tillid til at de italienske vælgere foretager det rigtige valg for deres land, siger Schulz.

Italienerne kan ikke stemme på de enkelte kandidater til hverken Deputeretkammeret eller Senatet >>.

Stemmeseddel til Deputeretkammeret i ToscanaPartileders løgne kan hjælpe
Berlusconi - eller Beppe Grillo

Onsdag måtte lederen af et lille højreparti - Oscar Giannino, 2% i meningsmålingerne - grædefærdig indrømme, at han har løjet om ikke bare én akademisk titel, men om to og om en master, han aldrig har gennemført.


Oscar Giannino - nu kendt for at have løjet om sine titler - tidligere måske mest kendt for sin farvestrålende påklædning.
(Akademiske titler har stor betydning i Italien >>)

Det regnes for dødsstødet til det lille parti
"Fare per fermare il declino" (Agere for at stoppe forfaldet, ja, det er oversættelsen).

Gianninos ultraliberale stemmer kan betyde flere stemmer til Berlusconis centrumhøjre-koalition.
Men skandalen om Giannino kan også være et plus for Beppe Grillos "5 Stjerne Bevægelse" >>, der netop understreger, at ALLE ANDRE politikkere er løgnhalse.

Giannino har trukket sig som partileder, men er stadig partiets kandidat som premierminister, selv om han har lovet at trække sig fra parlamentet, hvis partiet når over spærregrænsen, der er på 4% for partier, der stiller op udenfor koalitionerne.


Valgmøde med Berlusconi i Milano den 17. februar

9 mill. "officielle breve" fra Berlusconi
Berlusconi sender i disse sidste dage i valgkampen 9 millioner officielt udseende breve ud til de italienske familier med instruktioner om, hvordan man kan få tilbagebetalt ejendomsskatten for 2012.
Den skat har han lovet at fjerne ved første regeringsmøde, hvis han vinder valget.
Brevet har allerede skabt forvirring specielt blandt pensionister, der i går mødte op på pensionskassernes kontorer fordi de rent faktisk troede, de allerede nu kunne hente den indbetalte ejendomsskat.
Berlusconi er blevet meldt til politiet for embedsmisbrug, fordi han som nuværende parlamentsmedlem har udsendt sådan en efterligning af et officielt dokument.

Lombariet er Italiens Ohio
Indtil spærretiden for meningsmålinger den 9.2. havde PD og centrumvenstrefløjen udsigt til at blive den største koalition.
Men der er tale om små marginer, og risikoen for et parlament, hvor Deputeretkammeret er til venstre og et Senat, hvor flertallet er til højre er en helt reel trussel. Fokus er rettet mod den store norditalienske region Lombardiet. Vinder centrum-højre risikere man at stå i en situation med en svag PD-regering, der får svært ved at få sin politik igennem.
Truslen om et hurtigt nyvalg regnes af mange politiske kommentatorer for meget stor i den situation.


Valgkort til Senatet fra regionen Toscana

Grillo samlet flere end PD og Bersani
Beppe Grillo samlede mindst 5.000 flere end PD til 5 Stjerne Bevægelsen møde i Milano tirsdag aften.
Bevægelsens kandidater i det nye parlament er valgets joker. Selv om bevægelsen katagorisk afviser at indgå i en fast koalition vil de sandsynligvis opnå et sted mellem 70 og 100 parlamentsmedlemmer. Stemmer en kommende regering skal prøve at tiltrække fra sag til sag.
Grillo står i meningsmålingerne til 15-18% af stemmerne.

Grillo foran et begejstret menneskehav af tilhængere i Milano tirsdag aften

Sidste valgmøder i
Napoli, Rom og Firenze

Valgkampen slutter midnat fredag aften, og der må slette ikke føres valgkamp efter midnat i morgen aften.
Inden da holder Grillo sit sidste stormøde på pladsen San Giovanni i Rom, Bersanis sidste offentlige valgmøde er i aften i Napoli, Monti lukker i Firenze, mens Berlusconi afslutter sin kampagne i Napoli i morgen eftermiddag.
Fredag aften deltager Bersani, Monti og Berlusconi i valgudsendelser på RAI - hver for sig - for der har ikke været nogen partilederdebat med de tre i denne valgkamp.
Berlusconi har kunne villet mødes med Bersani.
- Jeg ønsker kun en debat mellem de to, der har chance for at vinde valget, har han udtalt.


...og hvad har Pia K. med
det italienske valg at gøre?


Med Montis regering har for mange unge forladt Italien.
Pensionist Pia: Jeg stemmer også på Civil Revolution - sammen vinder vi.

Pia Kjærsgaard er blevet en ufrivillig deltager i det italienske valg.
Hun er af en lokalafdeling i Ravenna af den venstreorienterede antimafiadommers Ingroias parti Cicil Revolution blevet brugt som "Pia - Pensionist" på deres valgplakater.
Aktivisterne har tilsyneladende fundet hendes foto i et arkiv med gratis foto.


Den er god nok - det ér Pia K.

syl

Retur
til Politik >>


Pavevalget
til marts >>
op /\


Copyright © 2000 - 2013. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>