Politik - Valg 2006

Marts 2006


2 tv-dueller mellen Berlusconi og Prodi
- den 14. marts og den 3. april
Reglerne for hvornår, hvordan og hvor meget de enkelte politikere i Italien må optræde i tv er reguleret af en komission.
De andre partiledere har også deres stjernestunder.
Det foregår op til dette valg den 15., den 22. og den 29. marts.


Ugers polemik og skænderier, hvor Berlusconi har beskyldt Prodi for at være en tøsedreng, og Prodi har beskyldt Berlusconi for at udnytte systemet ved at kræve en afsluttende tv-optræden uden modstandere umiddelbart før valget den 9. og 10. april har tilsyneladende fundet sin afslutning:

Tirsdag den 14. marts kl. 21 går den første duel mellem de to kandidater som Italiens kommende regeringsleder i luften på RAI1.

Den anden duel er samme sted og tid, men blot seks dage før valget mandag den 3. april.

Reglerne for tv-duellerne er benhårde:

I den første duel stiller to journalister - en fra avisen Messaggero >> og en fra La Stampa >> spørgsmål til duellanterne, der skal blive siddende hele tiden under den halvanden time lange udsendelse.
Duellerne foregår uden publikum i studiet.De to journalister til nummer to duel var den 12.3. endnu ikke udvalgt og godkendt af de to kandidater.

Studieværten må ikke stille spørgsmål.
Journalisterne skal stille de samme spørgsmål til Berlusconi og Prodi, og spørgsmålet må højst vare 30 sekeunder, mens svarene ikke må overstige 2 et halvt minut.
En lodtrækning bestemmer, hvilken af de politikkere, der svarer først.

Faste kameraer

TV-kamaeraerne må ikke vise modstanderens reaktion på et svar, men skal være fast indstillede på den kandidat, der er i gang med at svare, og hverken Prodi eller Berlusconi må have papirer med noter med sig i studiet.

Til slut har hver kandidat to et halvt minut, hvor de selv må bestemme, hvad de taler om.

Og rækkefølgen bliver så naturligvis omvendt i nummer to duel.

-syl


Copyright © 2006-2007. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano