30. april 2013

Bookmark and Share

Enrico Letta er Italiens nye premierminister
Han har velfriserede ideer
og et utroligt personligt netværk


ANBEFALELSESVÆRDIG ITALIENSK AVIS
"Il Fatto Quotidiano" >> er en lille uafhængig avis grundlagt i 2009.

Avisen har sagt nej tak til at modtage statslige "pressetilskud".

Avisens journalistiske spydspids er Marco Travaglio, der skriver avisens ledere, og også er en hyppig gæst i tv-talkshows.
Travaglios journalistiske hædersmærke er de mange sider på internet, hvor folk uden at finde svaret diskuterer hans politiske holdning.

Modsat de store landsdækkende aviser forsøger "Il Fatto Quotidiano" at skrive kort, faktuelt og ofte med det resumé af begivenhederne som stort set aldrig findes i italienske omnibus-aviser.

Kan også anbefales til dem, der vil øve deres italienskkundskaber.

Den kommende italienske premierminister Enrico Letta beskrives af avisen "Il Fatto Quotidiano" som disponibel, smilende, ligevægtig og forsigtig.

"Han har ikke længere meget hår, men hans ideer er velfriserede",
skriver avisen sarkastisk, og betegner det som nærmest som skrevet i stjernerne, at Letta en dag skulle lede Italien.Avisen gennemgik den 25. April Lettas netværk,
og begyndte med at fortælle, at Letta bevidst har valgt en sober livsstil. Den livsstil bekræftede hav ved som sædvanligt at køre et af sine tre børn til skole samme dag, som han skulle lede regeringsforhandlingerne.
Det skete ikke i en skudsikker bil med livvagter, men derimod i hustruens firmabil.
(Hustruens firmabil er nu skiftet ud med en "auto blu", som de skudsikre biler med sikkerhedsvagter kaldes. Sikkerheden for Letta og alle den nye regerings ministre blev skærpet efter skudattentat foran Palazzo Chigi i Rom den 28. april).

Letta er gift for anden gang med Gianna Fregonara, der er journalist på avisen Corriere della Sera.

Letta beskrives som typen, der gik med slips allerede i børnehaven.

Lederen af energikontrollen i Italien, Alberto Bianciardi, der selv er en del af Lettas netværk, beskriver ham med de samme ord, som sangeren Al Bano i et interview brugte til at beskrive sig selv: "Det er brillernes skyld, at alle tror, jeg er intellektuel. Jeg er bare nærsynet".

Letta holder med AC Milan, spiller tennis og bordfodbold - Suobuteo -, kører Vespa scooter og beskrives som en slags minireformist, der i grunden er overbevist om, at politik er en gennemrådden sag, og at Vorherre alligevel til sidst tilgiver os alle.

Politisk debut hos Kristdemokraterne
Avisen beskriver ham som den perfekte arving til det afdøde Kristlige Demokratiske Parti, hvor han fra 1991 til 1994 var den sidste ungdomsformand.

Letta er ung af alder - efter italienske forhold - men gammel i hovedet.

Han er medlem af PD, men grundlæggende kristdemokrat.

Han er i dialog med venstrefløjen og ven med højrefløjen, hvor hans onkel Gianni jo har været Berlusconis højre hånd i parlamentet siden 1994.

Han flyder altid ovenpå, og er som et stykke tyggegummi. Man tygge lige så meget man vil uden af han af den grund forsvinder.

Letta har siden sin pure ungdom været sponsoreret af indflydelsesrige personer.
Han var den magtfulde kristdemokrat Beniamino Andreattas kronprins - i Italien kaldes sådan én for en delfin.

I Andreattas tænketank AREL er den unge Letta i dag Generalsekrætær, og har sit kontor ved siden af den ældre onkel Gianni Letta.
I et andet kontor sidder nu afdøde Andreattas søn, og i galaksen omkring AREL findes også en vis Giulio Napolitano, der tilfældigvis er søn af Italiens præsident Giorgio Napolitano.

Derudover har Enrico Letta dyrket bekendtskaber på tværs af det italienske samfund.

Man siger, at han er meget dygtig til at sig ja og nej til middagsinvitationer, alt efter hvad han selv kan få ud af det.

Han er ven med chefen for den store bank Intesa San Paolo - Giovanni Bazoli.
Han dyrker bekendtskabet med energiselskabernes topfigurer Palo Scaroni og Fulvio Conti.
I Rom bor han i en lejlighed i Rom - i Trastevere - i samme bygning som den højreorienterede meningsdanner og journalist Giuliano Ferrara.

"DRINK-TANK" I TRENTINO
Energiselskaberne ENI og ENEL sponsorerer for eksempel det sommermøde, hvor Letta i mange år har været en af hovedpersonerne.

I Dró, som mange danske turister ved Gardasøen kender på grund af et stort sko-outlet, mødes Letta og andre meningsdannere hver sommer tre dage til VeDró (et ordspil, der kan oversættet "så ser jeg").

Mødet kaldes humoristisk en "Drink-Tank", hvor politikkere, skuespillere, journalister, arbejdsgivere og enkelte studerende i total åbenhed og udenfor referat diskuterer politik og økonomi.

Blandt hovedpersonerne i Dró er også Berlusconi-politikkeren Nunzia De Girolamo, landbrugsminister i den nye regering, og nuværende Monti-politikker Giulia Buongiorno.

Letta er også vicepræsident for Aspen Institute, hvis præsident er Berlusconis tidligere økonomiminister Giulio Tremonti, der siden har grundlagt sit eget parti, der dog ikke kom i parlamentet ved seneste valg i februar.

I sommeren 2012 mente mange "Vedroidi", at Lette havde mistet magtens tog, og at hans plads som PD´s kronprins var overtaget af Firenzes fremadstormende borgmester Matteo Renzi >>.

De mente, at Letta havde støttet Montis tekniske regering lidt for entusiastisk.
Årsagen var ikke mindstpaparazzi-fotografiet af en papirlap, Letta sendte til Monti i parlamentet med ordene "sig mig, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig udefra".

syl

Retur
til Politik >>op /\


Copyright © 2000 - 2013. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>